De reden waarom Jamie Foxx op de vuist ging met zijn 'Any Given Sunday'-collega

De reden waarom Jamie Foxx op de vuist ging met zijn 'Any Given Sunday'-collega

Al Pacino en Oliver Stone probeerden de twee acteurs te stoppen.

Het komt wel vaker voor dat filmtalenten het niet goed met elkaar kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld maar aan de jarenlange vreemde ruzie tussen George Clooney en Russell Crowe. Sylvester Stallone en Richard Gere gingen zelfs met elkaar op de vuist. Dat is ook het geval voor de volgende twee acteurs.

In 1999 nam regisseur Oliver Stone Any Given Sunday op. Hiervoor wist hij de nodige grote sterren te strikken, zoals o.a. Al Pacino, Cameron Diaz en Jamie Foxx. Laatstgenoemde staat bekend als een hele coole en leuke man, maar tijdens de opnames ging het toch behoorlijk fout.

Verhaal
In de film kruipt Pacino in de huid van de geplaagde coach van de Sharks. Hij moet met een team van lastige spelers het meeste maken, maar ook de acteurs konden zich lastig gedragen. Foxx ging namelijk op de vuist met LL Cool J.

De twee acteurs moesten een scène opnemen waarin ze ruzie hebben naast Pacino. Ze moesten natuurlijk doen alsof, maar de twee gingen iets te ver. Foxx gaf LL een klap in het gezicht, waardoor laatstgenoemde over de rooie ging en bovenop Foxx sprong.

Ruzie
Ondanks het feit dat Pacino probeerde de twee acteurs uit elkaar te halen, lukte dit hem niet. Cameraman Sal Totino liet zich er al eerder over uit: "LL haalde echt gigantisch hard uit en raakte Jamie vol in het gezicht".



"Als gevolg hiervan viel Jamie naar achter en knalde hij tegen een ijzeren pijp. Ik dacht dat hij zijn nek had gebroken, maar hij stond meteen weer op en begon ook te slaan. Er werden echt veel klappen uitgedeeld".

Stoppen
De torenhoge voormalige bodybuilder Andrew Bryniarksi was gelukkig aanwezig die dag. Hij werd ingeschakeld door Stone om de ruzie te stoppen. Zo zegt Bryniarksi: "Oliver pakte me bij mijn arm en zei: 'Andrew doe iets!' Ik wist niet wat te doen dus ik sprong maar bovenop LL en duwde hem tegen de grond".



Foxx belde zelfs de politie, maar besloot uiteindelijk toch geen aanklacht in te dienen. Uiteindelijk lijkt het er wel op dat het weer enigszins goed kwam tussen de twee, aangezien zij samen in 2015 meededen aan het eerbetoon-concert voor Stevie Wonder.

NieuwsFilm

meest populair