'American Psycho' zorgde ervoor dat Christian Bale doordraaide: "die rol is voor mij"

'American Psycho' zorgde ervoor dat Christian Bale doordraaide: "die rol is voor mij"

Hoe Christian Bale ervoor zorgde dat Ewan McGregor van de rol afzag.

American Psycho (2000) is een van de meest controversiële films allertijden geworden. Velen zullen zich nog de memes en verwijzingen herinneren. Maar wat niet bekend is dat Christian Bale (The Dark Knight) bijzonder ver ging om de rol te krijgen.

Voor de film uitkwam werd al verwacht dat de film de nodige kritiek zou krijgen. Zeker vanwege de manier waarop vrouwen in het originele boek werden neergezet. Maar ook na de release was er ook de nodige kritiek op de hoeveelheid geweld die werd getoond.

De keuze van Bale
Aan het begin van zijn carrière werd Christian Bale door velen gewaarschuwd om zijn rollen zorgvuldig te kiezen. In een interview vertelt hij dat hij telefoontjes kreeg waarin hem verteld dat het carrièrezelfmoord zou zijn: "Als je eenmaal een schurk als deze speelt, kun je nooit meer iemand anders spelen omdat je in ieders verbeelding vastzit als dit persoon."

Maar de acteur onthulde verder dat hij overtuigd was dat hij de rol wilde nemen. Als het niet om zijn vastberadenheid ging, zou de Batman Begins-ster de rol niet hebben gekregen. Er waren namelijk meer kapers op de kust voor de rol.

Leonardo DiCaprio
Christian Bale zei verder over de strijd met Leonardo DiCaprio: ""Ik moest de beslissing nemen om te accepteren dat ik de rol niet zou krijgen omdat Leo een veel grotere ster was, of de strijd aangaan." Dit ging volgens Bale zover dat de filmstudio op een gegeven moment zei: "Noem zijn naam niet meer."


Tot Bale's geluk trok Leonardo DiCaprio zich terug uit de film. Wel was hij zo gek en vastberaden dat hij andere acteurs als Ewan McGregor waarschuwde om de rol niet te nemen. Zo ver was hij dus bereid te gaan om de rol te krijgen.

American Psycho bekijken
Zin om dit weekend te griezelen met Bale als doorgedraaide psycho? De film is te huur via Pathé Thuis


Wist je dat deze rol voor Christian Bale ook serieuze bedreigingen opleverde? Lees er hier meer over.

NieuwsFilm

meest populair