Deze filmrol leverde Christian Bale een berg bedreigingen op

Deze filmrol leverde Christian Bale een berg bedreigingen op

'American Psycho' riep bij sommige kijkers extreme reacties op.

Christian Bale is lange tijd met de dood bedreigd vanwege zijn rol als Patrick Bateman in de bekende horrorfilm American Psycho (2000). Dat schokkende nieuws deelde hij in een nieuw interview met GQ.

In American Psycho moordt het personage van Bale er flink op los. De film riep bij sommige mensen destijds een erg sterke emotionele reactie op, gezien al het geweld. Het leidde zelfs tot bedreigingen aan het adres van de acteur.

"Ik herinner me nog wel dat iemand me bedreigde op straat. Sommigen waren er echt fel op tegen dat de film überhaupt werd gemaakt", begint Bale wanneer hij stilstaat bij zijn iconische rol in de film.

Volgens Bale namen die bedreigingen destijds vrij ernstige vormen aan. "Mensen claimden dat ze me wat aan wilden doen".

Ernstig zorgen
De acteur vertelt dat mensen uit zijn omgeving zich serieus zorgen begonnen te maken om zijn veiligheid. Hoewel social media destijds nog niet een ding waren, schreven mensen al wel een hoop nare dingen over hem op het internet.

"Een vriend van me waarschuwde me dat iemand op het internet had geschreven dat ze mijn dagelijkse route kenden en me op gruwelijke wijze zouden vermoorden in een steegje", vertelt Bale.

De desbetreffende vriend smeekte Bale om voortaan een andere weg te kiezen, maar de Hollywoodster werd naar eigen zeggen veel te nieuwsgierig. "Ik wilde weleens zien wat er zou gebeuren, maar helaas zijn ze nooit op komen dagen".



NieuwsFilm

meest populair