Deze acteur werd een dag voor de opnames van 'The Lord of the Rings' ontslagen

Deze acteur werd een dag voor de opnames van 'The Lord of the Rings' ontslagen

Viggo Mortensen was helemaal niet de eerste keuze om Aragorn te vertolken.

De Lord of the Rings-trilogie is een van de beste en meest geliefde filmtrilogieën aller tijden. Het is dus ook bijna niet voor te stellen dat bepaalde aspecten van de films er compleet anders uit hadden kunnen zien, waaronder de acteur die Aragorn vertolkte.

De rol van Aragorn zorgde ervoor dat topacteur Viggo Mortensen een wereldwijde bekendheid werd, maar de rol zou oorspronkelijk vertolkt worden door Stuart Townsend (The League of Extraordinary Gentlemen).

Stuart Townsend
Het was de bedoeling dat Ierse acteur Stuart Townsend de rol van Aragorn zou vertolken in de The Lord of the Rings-trilogie van Peter Jackson, maar de dag voordat de opnames begonnen, werd hij vervangen door Viggo Mortensen. Townsend vertelde later het volgende over de situatie:

"Ik was daar twee maanden aan het repeteren en trainen, en werd toen ontslagen de dag voordat het filmen begon. Ik had een moeilijke tijd met hen gehad, dus ik was bijna opgelucht toen ik wegging totdat ze me vertelden dat ik niet betaald zou worden. De regisseur wilde mij en dacht er toen blijkbaar beter over na, want hij wilde eigenlijk iemand die twintig jaar ouder was dan ik en totaal anders."

Zoon van Mortensen
Mortensen kreeg plotseling een telefoontje met het aanbod om de dag erna op het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland te stappen en de rol van Aragorn te spelen in de trilogie. Hij wilde erover nadenken, maar hij was niet van plan de rol te accepteren.


Gelukkig wist zijn zoon Henry hem te overtuigen met zijn enthousiasme over het idee dat zijn vader in de verfilming van een van zijn favoriete boeken zou kunnen spelen.

Terug in de bios
Drie jaar geleden was de gehele Lord of the Rings-trilogie opnieuw in de bioscoop te zien. Als je dit toen hebt gemist, heb je geluk.


Pathé brengt de gehele (verlengde) trilogie op 2 november opnieuw naar het witte doek.

NieuwsFilm

meest populair