Nieuwe regels voor Oscarcampagnes

De Academy of Motion Picture Arts and Sciences vond de Oscarcampagnes van afgelopen jaar zo agressief, dat is besloten om de marketingpraktijken van de Hollywoodstudio's binnen de perken te houden. Vooral het gedrag van productiemaatschappij Miramax is de leden van de Academy in het verkeerde keelgat geschoten.

Miramax heeft voor de vorige editie van de Oscars alles in werking gesteld om 'Gangs of New York' als beste film en Martin Scorcese als beste regisseur uit de bus te laten komen. Nu zijn er nieuwe regels voor de filmmakers. Wie zich daar niet aanhoudt, wordt uitgesloten van de Oscars. Het is bijvoorbeeld niet meer toegestaan om quotes van Academy-leden te gebruiken in de advertentiecampagne van een film.

Ook lastercampagnes zijn vanaf nu verboden. Vorig jaar kwam zoveel negatieve publiciteit over Russell Crowe naar buiten dat zijn kans op een Oscar voor A Beautiful Mind vrijwel nihil werd. De film won wel twee Oscars – voor beste film en beste regie - maar Crowe ging met lege handen naar huis.



NieuwsFilm

meest populair