Deze $22 duizend kostende horrorfilm leverde wereldwijd maar liefst bijna $250 miljoen op!

Deze $22 duizend kostende horrorfilm leverde wereldwijd maar liefst bijna $250 miljoen op!

'The Blair Witch Project' was een gigantische hit en staat op verschillende streamingdiensten.

Ondanks het feit dat Get Out alweer enige tijd geleden uitkwam, heeft nog menig filmfanaat het over de film, die met een klein budget enorm veel wist op te halen. Toch is er altijd baas boven baas. Het gaat hier om een andere horrorfilm, namelijk The Blair Witch Project.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat films worden gemaakt voor een tamelijk klein budget en dan toch goed scoren aan de box-office, of gewoon sterk onthaald worden. The Blair Witch Project past echter in beide categorieën.

Geld
De film van Daniel Myrick en Eduardo Sánchez werd gemaakt voor slechts 22.000 dollar, iets dat vandaag de dag nog maar zelden voorkomt. Ondanks het feit dat de kosten vanwege de postproductie opliepen tot ongeveer 200.000 dollar, was dit alsnog een geweldige investering.

The Blair Witch Project bracht wereldwijd uiteindelijk bijna 250 miljoen dollar op en is dus een van de meest winstgevende films aller tijden. Dat niet alleen. Dankzij dit mega-succes werd het found footage-genre in een keer zeer populair.

Mythe
Vanwege het beperkte budget bleven de marketinginspanningen zeer beperkt, maar dit lijkt de film alleen maar goed gedaan te hebben. Zo deden enkele virale campagnes de ronde, die suggereerden dat het hele verhaal echt was, iets dat enorm bijdroeg aan de buzz rond de release.



Het verhaal is als volgt: in 1785 wordt in Blair een vrouw van hekserij beschuldigd en de bossen ingejaagd. Vervolgens verdwijnen op mysterieuze wijze verschillende mensen en ook in de jaren daarna blijft het rond het dorpje spoken, totdat dit afneemt en de rust terug lijkt te keren.

Maar toch
Ongeveer 200 jaar later, in 1994, besluit studente Heather met twee vrienden een documentaire te maken over deze vreemde gebeurtenissen. Zij trekken de bossen in, maar verdwijnen vervolgens ook...



De film, die in 1999 uitkwam, werd dan ook sterk onthaald. Op IMDb staat deze dan misschien wel maar op een 6,5, het Rotten Tomatoes is heel wat beter met een 86%.

Interesse in de griezelfilm, die volgens niemand minder dan Stephen King doodeng is? Kijk deze dan nu op Viaplay, Pathé Thuis of Canal+ Series.

NieuwsFilm

meest populair