De beste film van David Fincher is 'The Social Network', en zijn slechtste heet...

De beste film van David Fincher is 'The Social Network', en zijn slechtste heet...

Fincher's nieuwe film 'The Killer' komt deze week uit, we kijken terug op de hoogte- en dieptepunten van zijn carrière.

David Fincher is het meesterbrein achter klassiekers als Fight Club en Se7en en wordt gezien als een van de beste regisseurs van zijn generatie. Deze week verschijnt zijn nieuwste film The Killer in de bioscoop, maar wat zijn eigenlijk zijn best en slechtst beoordeelde films?

Het aantal topfilms dat Fincher in zijn carrière heeft geregisseerd is vrij bijzonder. Zijn slechtst beoordeelde film is dan ook zijn allereerste film.

The Social Network
Iedereen heeft wel een andere favoriete film van Fincher, maar de best beoordeelde is toch wel de Facebook-biopic The Social Network uit 2010. Op Rotten Tomatoes heeft de film namelijk een bijna perfecte score van 96% onder critici. De film die hier het dichtste bij in de buurt komt, is Zodiac met een score van 90%.

The Social Network won maar liefst drie Oscars en was ook nog eens een flink financieel succes. De film had namelijk een productiebudget van 40 miljoen dollar en wist ruim 220 miljoen dollar om te zetten.

Alien 3
De film die veruit het slechtst beoordeeld is in Fincher's carrière, is zijn debuut Alien 3. Het is natuurlijk een flinke taak om regisseurs als Ridley Scott en James Cameron op te volgen binnen een geliefde franchise, maar Fincher kreeg eigenlijk ook niet de kans.


De film kreeg tijdens de productie te maken met problemen, waaronder opnames zonder script en de betrokkenheid van verschillende scenarioschrijvers en regisseurs. Fincher uitte later het volgende over de film: "Niemand haatte het meer dan ik; tot op de dag van vandaag haat niemand het meer dan ik."

The Killer
Fincher is in recente jaren bezig met het maken voor films en series voor Netflix. Hij heeft bijvoorbeeld gewerkt aan de series Mindhunter en Love, Death and Robots en heeft hij de film Mank geregisseerd.


Zijn volgende film voor de streamingdienst is The Killer met Michael Fassbender in de hoofdrol. De film is vanaf 26 oktober te zien in de bioscoop. Daarna is de film op 10 november exclusief te streamen op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair