Daniel Craig had een wel erg bijzondere eis voor zijn laatste Bond-film 'No Time to Die'

Daniel Craig had een wel erg bijzondere eis voor zijn laatste Bond-film 'No Time to Die'

Craig had een verrassend grote invloed op het verhaal van 'No Time to Die'.

James Bond is een van de langstlopende filmreeksen in de geschiedenis. Het begon allemaal in 1962 met Dr. No met de legendarische Sean Connery en inmiddels zijn we 24 films verder. Daniel Craig sloot onlangs zijn tijd als James Bond af met de film No Time to Die.

Met zo'n groot aantal films en zes verschillende acteurs die de iconische spion hebben vertolkt, zijn er vanzelfsprekend ook veel bijzondere verhalen over dingen die achter de schermen plaatsvonden.

Daniel Craig
In 2006 kreeg de James Bond-reeks een reboot met de inmiddels enorm bekende acteur Daniel Craig in de rol van de iconische spion in de topfilm Casino Royale. Hij nam de rol over van Pierce Brosnan, die natuurlijk in de geliefde Bond-films GoldenEye en Tomorrow Never Dies speelde.

Fans vonden de casting van Craig uiteraard helemaal niks in het begin, maar vorige Bond-acteurs verdedigden de casting. Sean Connery noemde Craig zelfs: "fantastisch, geweldig in de rol."

Succesverhaal
Tegenwoordig weten we natuurlijk dat de vijf Bond-films met Craig miljarden dollars hebben opgeleverd en hij zichzelf bewees als een van de beste acteurs die de rol ooit heeft vertolkt.


Met No Time to Die kwam het James Bond-avontuur voor Craig ten einde. Dit was de eerste film waarin we zagen dat Bond een kind had en dat hij definitief stierf. Het diende als een passend laatste hoofdstuk voor Craig's Bond en was een flinke verbetering ten opzichte van voorganger Spectre.

Phoebe Waller-Bridge
Over het algemeen hebben acteurs niet veel te zeggen over het overkoepelende verhaal van de film, maar Craig was degene die actrice en schrijfster Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) aanbeval om aanpassingen te maken aan het script en het verder uit te werken om zijn wensen voor het personage erin te verwerken.


Hoewel er vóór de release veel gepraat werd over het feit dat ze aan boord was gehaald om de film een meer feministisch tintje te geven, antwoordde Craig dat hij om haar betrokkenheid had gevraagd simpelweg omdat "ze een f*cking geweldige schrijfster is."

NieuwsFilm

meest populair