Hoe heeft iedereen deze 'Mission: Impossible'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Hoe heeft iedereen deze 'Mission: Impossible'-blooper over het hoofd kunnen zien?

Tom Cruise wil al zijn stunts zelf doen, maar een trap ging toch verkeerd.

Als je een beetje op de hoogte bent van Mission: Impossible weet je vast en zeker wel dat Tom Cruise als zijn stunts zelf doet. Hij gaat hier dan ook erg ver voor, maar leuk voor zijn collega's is dit niet altijd. Hier weet een stuntman alles vanaf.

Er zijn nu al heel wat Mission: Impossible-films geweest. Cruise heeft dan ook al van allerlei capriolen uitgehaald. Zo heeft hij gehangen aan een opstijgend vliegtuig, hield hij minutenlang zijn adem onder water in en reed hij een afgrond in met een motor.

Meer
Ook zijn vechtscènes doet de acteur graag zelf. Dat was niet anders voor Mission: Impossible II. De synopsis luidt als volgt: Ethan Hunt moet samen met Nyah Hall (Thandiwe Newton) de afvallige agent Sean Ambrose (Dougray Scott) ervan weerhouden een nieuw soort terreur te verspreiden.

Voordat de missie geslaagd is, moeten ze de hele wereld rondreizen en lastige keuzes maken tussen hun hart en verstand. Op het einde komt Hunt oog in oog te staan met Ambrose. Op dat moment gaan de twee met elkaar op de vuist, al ging een dingetje toch behoorlijk fout.

Vechten
Wanneer Hunt met Ambrose op de vuist gaat, zien we Cruise met een stuntman. Regisseur John Woo wilde eigenlijk twee stuntmannen gebruiken, maar Cruise stond erop om al zijn scènes zelf op te nemen.



Cruise vond het niet 'eerlijk' om een ander zijn werk te laten doen en is ook van mening dat het makkelijk te spotten valt wanneer hij zijn eigen scènes niet opneemt. Woo ging hiermee akkoord, maar Cruise ging met de allerlaatste trap wel de mist in.

Echte klap
Cruise verkocht de stuntman die inviel voor Scott namelijk een echte klap. Op het einde van de scène springt Cruise de lucht in en trapt hij de stuntman vol in het gezicht. Dit was natuurlijk niet de bedoeling, maar Woo vond dit zo een goede opname dat deze in de film te zien is.



De verbaasde reactie van Cruise is dan ook echt. De hoofdrolspeler voelde zich behoorlijk schuldig en verontschuldigde zich dan ook meerdere keren. Gelukkig liep de stuntman geen verwondingen op.

NieuwsFilm

meest populair