Wat je moet weten over 'Five Nights at Freddy's' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Five Nights at Freddy's' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Gaat 'Five Nights at Freddy's' de bioscopen deze week veroveren?

Deze week verschijnt de nieuwe horrorfilm Five Nights at Freddy's in de bioscoop. Deze gameverfilming lijkt een van de grootste hits ooit te worden voor productiehuis Blumhouse. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je de film in de bioscoop gaat kijken.

Five Nights at Freddy's arriveert na jarenlang wachten precies op tijd voor Halloween van 2023

Start
In 2014 kwam het eerste spel in de Five Nights at Freddy's-reeks van ontwikkelaar Scott Cawthon uit. Inmiddels zijn er meerdere vervolgen, spin-offs en complementaire boeken uitgekomen en zijn er in totaal 33,5 miljoen exemplaren van de spellen verkocht.

In 2015 werd al bekendgemaakt dat er een verfilming zou komen van regisseur Gil Kenan (Poltergeist), maar na twee jaar werd Kenan vervangen door Chris Columbus (Home Alone) wegens vertragingen. De versie van Columbus kwam er ook niet van. Vorig jaar werd Emma Tammi bevestigd als zijn vervanger en kreeg de film enorm veel momentum.

Verhaal
De videospellen zijn vrij eenvoudig en toegankelijk om te spelen, maar er schuilt een uitgebreide verhaallijn achter de enge animatronics. Het is zonde om te onthullen waar het algemene verhaal van de spellen over gaat, aangezien veel elementen waarschijnlijk worden overgenomen in de film.


De film volgt een onrustige bewaker die begint te werken bij Freddy Fazbear's Pizza. Terwijl hij zijn eerste nacht op het werk doorbrengt, realiseert hij zich dat de nachtdienst bij Freddy's niet zo gemakkelijk zal zijn om door te komen.

Details
De cast van de film bestaat onder andere uit Josh Hutcherson, Elizabeth Lail, Piper Rubio en horror-icoon Matthew Lillard (Stu Macher/Ghostface uit Scream). De film heeft een productiebudget van zo'n 25 miljoen dollar.


Er wordt voorspeld dat de film in de eerste week zo'n 60 tot 90 miljoen dollar om gaat zetten, wat betekent dat de film waarschijnlijk een grote hit gaat worden. Volgens producent Jason Blum zijn er plannen voor een tweede en derde film, dus de kans dat die er gaan komen, is redelijk hoog. Five Nights at Freddy's is vanaf 26 oktober te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair