Docudrama over ontvoering prinses Anne

De ontvoering van prinses Anne, de dochter van de Britse Koningin Elizabeth, die bijna 30 jaar geleden plaatsvond, wordt het onderwerp van een nieuwe gedramatiseerde documentaire. Nieuwkomer Jenna Renshaw gaat de rol van prinses Anne spelen in deze dramatisering van de opmerkelijke poging om de enige dochter van de Britse koningin te ontvoeren in 1974.

Op 20 maart 1974 probeerde Ian Ball in het hartje van Londen de prinses te kidnappen, maar werd tegengehouden door haar bodyguard en chauffeur. De 26-jarige Ball had een Ford Escort gehuurd en dwong de auto van Prinses Anne en haar echtgenoot Captain Mark Phillips, die op weg waren naar Buckingham Palace, tot stilstand. Ball werd uiteindelijk overmeesterd, maar wist wel de chauffeur en bodyguard, alsmede een politieman en een voorbijgaande journalist, te verwonden met zijn pistoolschoten.

De politie dacht eerst dat het om een terroristische aanslag ging. Naar later bleek werkte Ball in zijn eentje, toen een losgeldbrief werd gevonden waarin een bedrag van 3 miljoen Britse ponden werd geëist. De 26-jarige Ball, die beweerde het geld te willen schenken aan de National Health Service, werd gediagnosticeerd als schizofreen en is nog steeds gedetineerd in het Broadmoor ziekenhuis.



NieuwsFilm

meest populair