Netflix Originals: dit is een van de beste misdaadthrillers van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste misdaadthrillers van Netflix zelf

'Night in Paradise' is een ondergewaardeerde parel van Netflix zelf.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste misdaadthrillers op de streamingdienst: Night in Paradise.

Onlangs schreven we al over de Indonesische topper Photocopier. Voor deze nieuwe aanbeveling blijven op Aziatische bodem met de Zuid-Koreaanse Night in Paradise.

Verhaal
Night in Paradise is een traag maar explosief Zuid-Koreaans maffia-epos met Tae-goo Eom in de hoofdrol als een handhaver die zich laag probeert te houden op het eiland Jeju nadat hij een bendeoorlog in Seoul is begonnen.

De film is geregisseerd door Park Hoon-jung, die veel bekijks trok met zijn topfilm New World uit 2013. Night in Paradise is weer een lang en met bloed doordrenkt verhaal over rivaliserende gangsters die elkaar met tientallen afslachten in een oorlog om te bepalen wie mag regeren over hetgeen dat overblijft.

Ontvangst
De film heeft op Rotten Tomatoes een strakke score van 70% onder critici. De publieksscore heeft ook een zeer nette score, namelijk 75%. Omdat de film precies uitkwam tijdens de coronapandemie, was het alleen te streamen op Netflix en is het niet in de bioscoop uitgekomen.


De film is dus flink onder de radar gevlogen, maar werd grotendeels goed ontvangen. Zo vertelde Rhian Daly van NME het volgende over de film: "De actiescènes van Night In Paradise trekken misschien meer de aandacht, maar de momenten ertussen blijven ook lang hangen nadat de film is afgelopen."

Traag
Dat de film voor een groot gedeelte een traag tempo heeft, viel niet bij iedereen in de smaak. Zo zei Deborah Young van The Hollywood Reporter: "Night in Paradise bevat veel goede plots, diverse grappige karakters en een behoorlijk aanbod aan spannende actiescènes en bloedvergieten. Maar het is toegeeflijk lang, zelfs binnen scènes."


Het is goed om van tevoren te weten dat de film een wat trager tempo heeft, want dat is voor velen een afknapper. Benieuwd? Je bekijkt de film nu op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair