Netflix Originals: dit is een van de beste misdaadthrillers van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste misdaadthrillers van Netflix zelf

Deze Indonesische misdaadthriller van Netflix is meer dan de moeite waard.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste misdaadthrillers op de streamingdienst: Photocopier.

Deze Indonesische topfilm van Wregas Bhanuteja werd in slechts twintig dagen opgenomen in 2020, toen de coronapandemie in volle gang was. Onlangs schreven we ook over een andere Netflix-thriller die met dezelfde omstandigheden te maken had: The Guilty.

verhaal
Een veelbelovende studente in computerwetenschappen genaamd Suryani (Shenina Cinnamon) raakt haar studiebeurs kwijt en wordt door haar vader uit huis gezet wanneer er foto's waarop ze duidelijk dronken is op een feestje op het internet verschijnen.

Suryani trekt in bij haar vriend Amin (Chicco Kurniawan), die een fotokopie-bedrijf runt. Ze kan zich niks meer herinneren van de avond en probeert uit te zoeken wat er daadwerkelijk is gebeurd op het feestje. Samen met Amin gaat ze op onderzoek uit.

Ontvangst
Photocopier beleefde zijn wereldpremière op het 26e Busan International Film Festival in oktober 2021. Netflix verkreeg de distributierechten van de film en bracht deze op 13 januari 2022 uit. De film won veel prijzen bij meerdere festivals in Azië, wat ook terecht was.


Op Rotten Tomatoes heeft de film namelijk een score van 100% onder critici. De publieksscore staat ook op een strakke 81%. Je leest hier wat FilmTotaal-recensent Mitchell van Vuren destijds van de film vond.

Zwarte thematiek
Het doel van regisseur Wregas Bhanuteja was om een weergave te geven van een slachtoffer van seksueel geweld en om het bewustzijn over het onderwerp te vergroten. Bhanuteja heeft samen met zijn team een jaar lang onderzoek gedaan naar dit onderwerp, waaronder door gesprekken te voeren met meerdere slachtoffers van seksueel geweld.


Ze begonnen ook gesprekken met enkele anti-verkrachtingsactivisten, waaronder actrice Hannah Al Rashid, die betrokken was bij het schrijven van de film. Photocopier is nu te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair