Deze Bond-schurk had een wel heel duidelijke eis voor zijn rol in 'No Time to Die'

Deze Bond-schurk had een wel heel duidelijke eis voor zijn rol in 'No Time to Die'

Rami Malek wilde absoluut niet een stereotyperende richting opgaan met zijn personage.

James Bond is een van de langstlopende filmreeksen in de geschiedenis. Het begon allemaal in 1962 met Dr. No met de legendarische Sean Connery en inmiddels zijn we 24 films verder. De vijanden van Bond zijn natuurlijk ook iconisch. De meest recente werd gespeeld door Rami Malek in No Time to Die.

Er is een groot assortiment aan iconische Bond-schurken. Denk maar aan Jaws uit The Spy Who Loved Me, Auric Goldfinger uit Goldfinger en natuurlijk Bonds aartsvijand Blofeld. Voor de laatste Bond-film van Daniel Craig was het aan Rami Malek om een nieuwe Bond-vijand te vertolken.

Schurken
In het Daniel Craig-tijdperk van Bond-films werden de nieuwe schurken Le Chiffre (Mads Mikkelsen) en Raoul Silva geïntroduceerd. Deze vijanden worden gezien als twee van de beste Bond-vijanden ooit, het was vanzelfsprekend geen gemakkelijke taak om die twee op te volgen.

De druk lag dus vrij hoog bij degene die niet alleen Le Chiffre en Silva op moest volgen, maar ook de schurk moest spelen in de laatste Bond-film van Daniel Craig. Het kon dan ook geen kwaad dat Oscar-winnaar Rami Malek werd gecast als de laatste vijand waar Craig's Bond het tegen op ging nemen.

Safin
Malek vertolkte de rol van Lyutsifer Safin, een terroristenleider en wetenschapper die gemotiveerd was om de criminele organisatie SPECTRE neer te halen vanwege de dood van zijn familie door moordenaar Mr. White.


We weten natuurlijk dat Safin drie keer door zijn hoofd werd geschoten door Bond, maar ook dat hij wel de eerste vijand is die het uiteindelijk voor elkaar kreeg om Bond te verslaan. Tijdens hun gevecht wist Safin Bond te infecteren met Heracles, nanotechnologie die geprogrammeerd was om zijn vroeg en dochter te vermoorden. Dit leidde Bond tot een zelfmoordmissie om Safin's gehele operatie te verwoesten.

Harde eis
Je zou denken dat elke acteur meteen de rol van een Bond-schurk zou accepteren, maar Malek deed het alleen onder één voorwaarde:


"Dat was iets dat ik met Cary besprak. Ik zei: 'We kunnen hem niet identificeren met enige terreurdaad die een ideologie of religie weerspiegelt. Dat zou ik niet leuk vinden, dus als ik daarom jouw keuze ben, kun je me buiten beschouwing laten.' Maar dat was duidelijk niet zijn visie. Hij is dus een heel ander soort terrorist."

NieuwsFilm

meest populair