Liam Neeson weigerde deze begeerde rol in 'The Lord of the Rings' om een wel heel aparte reden

Liam Neeson weigerde deze begeerde rol in 'The Lord of the Rings' om een wel heel aparte reden

Neeson was de favoriet van Peter Jackson om een begeerde rol te spelen in de eerste film.

De Lord of the Rings-trilogie is een van de beste en meest geliefde filmtrilogieën aller tijden. Het is dus ook bijna niet voor te stellen dat bepaalde aspecten van de films er compleet anders uit hadden kunnen zien, waaronder de acteur die Boromir vertolkte.

Boromir is, naast Eddard Stark uit Game of Thrones, misschien nog steeds wel de meest bekende rol van topacteur Sean Bean. Het is dan ook haast niet voor te stellen dat Peter Jackson iemand anders in gedachte had voor de rol.

Boromir
De rol van Boromir was, net als veel andere rollen in The Lord of the Rings-rollen, zeer begeerd in Hollywood. Zo lobbyde niemand minder dan Bruce Willis voor de rol vanwege zijn liefde voor het werk van Tolkien, maar het is niet duidelijk of Jackson hem ooit auditie heeft laten doen.

Boromir is dankzij zijn iconische sterfscène en zijn zin "one does not simply walk into Mordor" ook iconischer geworden dan men ooit had kunnen denken, maar dit is natuurlijk grotendeels te danken aan de manier waarop Bean het personage vertolkte.

Liam Neeson
In eerste instantie was het helemaal niet de bedoeling dat Bean de rol van Boromir ging vertolken. Jackson had namelijk de voor hem perfecte acteur gevonden in Liam Neeson. Neeson kreeg de rol zelfs aangeboden.


Je zou denken dat elke acteur meteen ja zou zeggen op zo'n aanbod, maar Neeson wees het af. Neeson had destijds net de rol van Qui Gon-Jinn gespeeld in de eerste van de drie Star Wars-prequels. Hij wilde niet nog een keer in de eerste film van een trilogie doodgaan, dus besloot hij de rol van Boromir niet te spelen.

Terug in de bios
Drie jaar geleden was de gehele Lord of the Rings-trilogie opnieuw in de bioscoop te zien. Als je dit toen hebt gemist, heb je nu geluk.


Pathé brengt namelijk de gehele (verlengde) trilogie op 2 november opnieuw naar het witte doek. Tickets zijn nu hier te bestellen.

NieuwsFilm

meest populair