Iconische 'Star Wars'-actrice was 'te dik' voor 'The Force Awakens' en moest vele kilo's afvallen

Iconische 'Star Wars'-actrice was 'te dik' voor 'The Force Awakens' en moest vele kilo's afvallen

Voor haar terugkeer in Star Wars: The Force Awakens moest Carrie Fisher op dieet.

In 2015 keerde de Star Wars-filmreeks dan toch terug voor de gewenste vervolgfilms. Bekende gezichten uit de originele reeks keerden voor J.J. Abrams' Star Wars: The Force Awakens terug, waaronder Harrison Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher.

Fisher debuteerde op 19-jarige leeftijd in de eerste film uit 1977. Ze was te zien als Princess Leia. Bij het verschijnen van The Force Awakens was Fisher 59 jaar. Heel wat jaartjes ouder dus.

Te dik
In gesprek met People liet de actrice weten dat ze "te dik" was voor de rol en dat ze vele kilo's moest afvallen. Er werd van Fisher verwacht dat ze ongeveer 35 pound, wat bijna 16 kilo is, zou afvallen om haar rol van prinses Leia opnieuw te kunnen spelen.

"Ze willen niet alles van me in de film, slechts ongeveer driekwart!" grapte de actrice over de situatie. "Er verandert niets, het is een kwestie van uiterlijk. Ik zit in een business waar het enige dat telt, gewicht en uiterlijk zijn. Dat is zo verwarrend. Ze kunnen net zo goed zeggen: word jonger"

Afgevallen
Desondanks koos Fisher ervoor om af te vallen. "Ik deed het op dezelfde manier als iedereen: niet meer eten en meer bewegen! Er is geen andere manier om het te doen," zei ze.


"Ik vind het moeilijker om gezond te eten dan om te sporten. Het is voor mij gemakkelijker om aan mijn routine een extra activiteit toe te voegen dan mezelf te onthouden van iets dat ik wil eten of doen," voegde ze toe.

Symbool
Met haar rol in de originele films uit 1977, 1980 en 1983 werd Fisher werd begeerd door vele fans. Zeker toen ze in Return of the Jedi uit 1983 in de historische gouden badkleding verscheen.

NieuwsFilm

meest populair