Bioscopen "in overtreding": geen pauze tijdens het 206 minuten durende 'Killers of the Flower Moon'

Bioscopen "in overtreding": geen pauze tijdens het 206 minuten durende 'Killers of the Flower Moon'

Op zich geen verkeerd gebaar: even een plaspauze tijdens de 3,5 uur durende film is geen overbodige luxe.

Al ruim een week is Killers of the Flower Moon in de wereldwijde bioscoopzalen te zien. Na een uitstekende ontvangst is de box office-score redelijk te noemen voor de film van 206 minuten. Nu is er wel iets te doen over de pauze tijdens de film.

Het wordt gemeld dat verschillende bioscopen wereldwijd een pauze hebben ingelast in de 3,5 uur durende voorstelling. Een prima gebaar voor de mensen die bijvoorbeeld even naar de WC moeten zonder iets van de film te missen.

Overtreding
In de States zou zijn afgesproken dat de film alleen zonder een pauze vertoond mag worden. Dit gaf editor en drievoudig Oscarwinnaar Thelma Schoonmaker aan in gesprek met The Standard.

Het vertonen van de film van Martin Scorsese met een pauze is volgens haar "niet goed" en "een overtreding".

Nederland
Het is niet bekend hoe de internationale afspraken zijn, maar in Nederland heeft onder meer de bioscoopketen standaard een pauze in films, dus ook bij Killers of the Flower Moon.


Killers of the Flower Moon met onder meer Leonardo DiCaprio, Robert De Niro en Lily Gladstone staat op 93 procent op Rotten Tomatoes en kreeg het volle pond van Filmtotaal-recensent Arjan Welles.

Lange films
In de afgelopen jaren lijken blockbusters steeds langer te worden, met films die regelmatig ongeveer drie uur duren, zoals ook Oppenheimer, The Wolf of Wall Street, Avengers: Endgame, Babylon en Avatar: The Way of Water.



NieuwsFilm

meest populair