Robert De Niro zorgde ervoor dat Christopher Walken echte klappen kreeg tijdens 'The Deer Hunter'

Robert De Niro zorgde ervoor dat Christopher Walken echte klappen kreeg tijdens 'The Deer Hunter'

De acteur was niet gediend van in zijn gezicht gespuugd te worden en nam wraak.

Robert De Niro heeft al heel wat pareltjes gemaakt, maar een van zijn beste films is toch wel zonder enige twijfel The Deer Hunter uit 1978. Hierin schittert ook Christopher Walken. Ondanks het feit dat de twee vrienden zijn, waren er toch enkele akkefietjes tussen de grootheden.

De Niro en Walken spelen Steven en Nick, twee jonge fabrieksarbeiders, die worden opgeroepen voor de oorlog in Vietnam. Hier belanden ze in een ware hel. Ook op de set ging het er niet altijd even leuk aan toe.

Ruzie
De regisseur van het project, Michael Cimino, wilde een zo realistisch mogelijke film neerzetten. Op een gegeven moment moet Walken op De Niro spugen en Cimino wilde dat Walken dit echt deed. In eerste instantie weigerde de acteur, maar uiteindelijk ging hij er toch mee akkoord.

De Niro was hier echter niet van gediend. Niet alleen kwam dit als verrassing, de acteur was hierna ook woedend en dreigde de set te verlaten. Uiteindelijk bleef hij gelukkig wel, al ging het op een gegeven moment wel weer 'mis'.

Klappen
In een iconische scène, waarin Steven en Nick geforceerd worden Russian Roulette te 'spelen', krijgen de acteurs klappen van de Taiwanese soldaten. De extra's die oorspronkelijk voor deze scène werden gecast durfden De Niro niet te slaan, waardoor Cimino op zoek ging naar iemand anders.



Uiteindelijk kwam hij terecht bij een lokale Taiwanese man die bekend stond om zijn haat tegenover de Amerikanen. De Niro wist dat hij dus een echt pak slaag zou krijgen, maar om wraak te nemen op Walken zei De Niro dat zijn collega ook klappen zou moeten krijgen.

Scène
Er is echter een klein verschil: Walken was hier niet van op de hoogte. Op het moment dat hij dus wordt geslagen in deze scène is zijn verbaasde reactie dan ook echt authentiek. Bekijk het filmfragment hieronder terug.



NieuwsFilm

meest populair