James Cameron was opvallend strikt tijdens 'Titanic': "hij dreigde iedereen te ontslaan"

James Cameron was opvallend strikt tijdens 'Titanic': "hij dreigde iedereen te ontslaan"

De regisseur implanteerde de nodige regels, ook voor Leonardo DiCaprio en Kate Winslet.

James Cameron heeft al heel wat pareltjes gemaakt. De regisseur wist vaker hoge ogen te gooien met blockbusters als Terminator en natuurlijk de Avatar-films. Hij schijnt echter wel geen makkelijke man om mee te werken. Daar weten Leonardo DiCaprio en Kate Winslet ook alles vanaf.

De twee acteurs speelden natuurlijk de hoofdrollen in Titanic, misschien wel Camerons bekendste werk. De nodige filmtalenten vinden het een hele eer om met de regisseur te mogen samenwerken, aangezien hij vaak een van de beste in zijn vak wordt genoemd.

Bullebak
Cameron is echter wel niet altijd even vriendelijk en wil graag zijn zin krijgen. Menig acteur heeft al vaker laten weten dat de regisseur erg streng is en dat zijn team stricte regels moet volgen. Hier liet Arnold Schwarzenegger zich nog niet zo heel erg lang geleden over uit.

Bij de opnames van de Titanic was dat blijkbaar niet anders. Cameron wilde lange dagen draaien en stond zijn team niet eens toe om eventjes naar het toilet te gaan, zelfs na 10 uur werk. Dat geldt echter niet alleen voor de 'onbekende mensen', maar ook de grote sterren als DiCaprio en Winslet.

Oplossing
De twee acteurs, die destijds nog behoorlijk jong waren en beiden op dat moment echt door aan het breken waren in Hollywood, durfden niet tegen Cameron in te gaan en hielden zich aan zijn strenge regels. Gek is dit niet: hij dreigde iedereen te ontslaan die zich er niet aan zou houden.


Gelukkig hadden zij wel een oplossing voor het 'toilet verbod'. De nodige scènes werden in een grote watertank opgenomen. Tijdens deze opnames konden de twee bekendheden dus even plassen zonder dat iemand dit doorhad. Erg leuk vond Winslet dit echter niet.

Smak geld
Hoewel beide acteur wereldberoemd werden dankzij de cultfilm, liet Winslet al eerder weten niet heel snel weer te willen samen werken met Cameron tenzij ze er echt een grote smak geld voor krijgt. Zo zei ze zelf al eerder: "Hij heeft een heel kort lontje..."



NieuwsFilm

meest populair