Onbekende Netflix-pareltjes: een van de beste zombiefilms van de afgelopen jaren

Onbekende Netflix-pareltjes: een van de beste zombiefilms van de afgelopen jaren

Martin Freeman is bekend van de nodige blockbusters maar ook 'Cargo' moet je zien!

Er is wel vaker kritiek op Netflix dat de streaminggiant voorkeur heeft voor enorm dure blockbusters, zoals o.a. The Gray Man en Red Notice. Helaas stellen deze in de ogen van de nodige filmfanaten teleur, maar er staat ook genoeg moois op de streamingdienst.

Vorige week verscheen er nog een artikel op FilmTotaal over The Outfit, een film die meer aandacht verdient maar gewoon op Netflix staat. In deze spannende thriller is de hoofdrol weggelegd voor de met een Oscar bekroonde Mark Rylance. Mocht je dit artikel gemist hebben, dit is hier terug te lezen.

Cargo
Deze keer wordt weer een andere film in het zonnetje gezet die lang niet iedereen kent, namelijk de zombiefilm Cargo. De hoofdrol is weggelegd voor Martin Freeman, o.a. bekend van het eerste seizoen van Fargo en The Hobbit-trilogie.

Hij kruipt in de huid van Andy. In de nasleep van een gewelddadige epidemie zit hij in Australië vast. Hij gaat wanhopig op zoek naar een woonplek voor zijn meest waardevolle bezit: z'n dochtertje. Wat het er niet makkelijker op maakt is dat hij is gebeten door z'n vrouw en zelf ook langzaam in een zombie verandert.

Ontvangst
De film werd tamelijk sterk ontvangen. Op IMDb mag deze misschien dan wel maar een 6,3 scoren, op Rotten Tomatoes heeft hij een heel wat mooiere score met een 87%. Daardoor is Cargo dus ook 'certified fresh'.



Zo zeggen de filmcritici op de bekende filmwebsite: "Cargo is een verfrissende karaktergerichte benadering van het zombiegenre, dat verder wordt onderscheiden door zijn Australische landschappen en de geweldige hoofdrol van Martin Freeman".

Indruk
Niet alleen Freeman zet een sterke rol neer. De jonge actrice Simone Landers, in de film te zien als Thoomi, had voor Cargo nog nooit geacteerd. Volgens Freeman zelf was zij dan ook de grote ster van de film.



Zo zegt Freeman: "Simone had nog nooit in een film gespeeld maar ze was fantastisch. Het is echt een hele lieve en leuke meid die graag lacht. Ze kreeg van mij een dollar elke keer dat ik vloekte, dus uiteindelijk gaf ik haar heel wat geld!"

NieuwsFilm

meest populair