Deze bizarre oorlogsfilm uit 2018 overtreft 'Inglourious Basterds'

Deze bizarre oorlogsfilm uit 2018 overtreft 'Inglourious Basterds'

'Overlord' is niet zomaar een oorlogsfilm waarin soldaten elkaar vermoorden.

Iedereen kent de film Inglourious Basterds van topregisseur Quentin Tarantino. Met Brad Pitt in de hoofdrol wordt dit gezien als één van de beste oorlogsfilms. Heel wat Nazis sterven in deze film aangezien het zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Maar er is een oorlogsfilm uit 2018 die Inglourious Basterds overtreft. Het gaat over Overlord, een Amerikaanse horror oorlogsfilm waarin onze personages niet enkel te maken hebben met de gruwel van de oorlog, maar ook met... zombies. Het is dus geen typische oorlogsfilm.

Verhaal
De film speelt zich af op de vooravond van D-Day aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. We volgen een groep Amerikaanse soldaten die gedropt worden in een Franse regio om een bombardement uit te voeren op een kerktoren. Daar ontdekken ze een Duits laboratorium waar experimenten worden uitgevoerd op mensen. En die mensen zijn gruwelijke zombies geworden.

Wyatt Russell, die je kan kennen als U.S. Agent/John Walker in de Marvel serie The Falcon and the Winter Soldier, speelt mee in de film en kreeg vooral naamsbekendheid door zijn rol van korporaal Lewis Ford in de horrorfilm. Als je ook weet dat J.J. Abrams, die onder andere een aantal Star Wars-films heeft geregisseerd, producent is van deze film, weet je dat je met een topfilm te maken hebt.

Zombies en gore
Heel wat zombiefilms werden al gemaakt, maar Overlord is toch een stukje specialer door zijn setting. Het oorlogsverhaal combineren met de zombies geeft nog meer een gevoel van realiteit. Want wat als er echt zombies zouden zijn tijdens de oorlog?


Deze film is een geweldige combo tussen actie en horror en is een mooie mix van genres, van oorlog en geschiedenis tot zombies en gore. Heel de film lang zal je op het tipje van je zetel zitten. Als je zowel van actie als van body horror en bloed houdt, is deze film zeker voor jou.

NieuwsFilm

meest populair