Verpletterende docu 'De Bezette Stad' over het Amsterdam tijdens 40/45 vs. de coronacrisis krijgt trailer

Verpletterende docu 'De Bezette Stad' over het Amsterdam tijdens 40/45 vs. de coronacrisis krijgt trailer

De nieuwe documentaire van regisseur Steve McQueen is eind deze maand te zien in Nederland.

In Occupied City zien we Amsterdam in ander daglicht. De documentaire van Steve McQueen ging afgelopen jaar tijdens het filmfestival in Cannes al in première, maar nu krijgen wij ook eindelijk een eerste trailer te zien.

Occupied City (De Bezette Stad in het Nederlands) is geïnspireerd op het boek Atlas van een Bezette Stad van Bianca Stigter. Steve McQueen heeft de tekst als basis genomen voor een indrukwekkende documentaire.

Bezetting vs. pandemie
In de docu botst het brute verleden met het heden zoals we die nu kennen. Regisseur McQueen (12 Years A Slave) schetst hierbij twee portretten die allebei van groot belang zijn.

Dan hebben we het over de nazi-bezetting van Amsterdam en aan de andere kant de laatste jaren vol protesten en natuurlijk de pandemie. Hoe liggen deze twee naast elkaar?

36 uur?!
De Nederlandse versie van de film wordt ingesproken door Carice van Houten. We kennen de actrice natuurlijk van talloze Nederlandse films, maar internationaal is ze ook een grote naam. Bekijk de trailer hieronder:



Volgens McQueen is er een versie van de docu die zo'n 36 uur duurt. Gelukkig hoeven we dat niet helemaal te bekijken, maar de daadwerkelijke film heeft ook een aardig lange runtime: 262 minuten. Vanaf 30 november is De Bezette Stad te zien in bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair