De ijzersterke thriller 'Get Out' eindigde bijna met deze slotscène die veel schrijnender is

De ijzersterke thriller 'Get Out' eindigde bijna met deze slotscène die veel schrijnender is

De Jordan Peele-film eindigde met een gelukkig einde, maar dat kon helemaal anders gedraaid zijn.

Soms gebeurt het dat een regisseur van een film een ander einde voor ogen had. Dit is ook zo bij Get Out van Jordan Peele. De happy ending die we kennen zou er helemaal anders uitgezien hebben, zouden de filmmakers met het alternatief einde gegaan zijn. En die was een stuk minder gelukkig.

Peele heeft de voorbije jaren al heel wat geweldige horrorfilms uitgebracht. Get Out was daar één van en was zelfs zijn regiedebuut. Hij schreef ook het scenario van de film en was één van de producenten. Daniel Kaluuya speelt de hoofdrol in de film naast onder andere Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener, Caleb Landry Jones en Lil Rel Howery.

Verhaal
Get Out volgt Chris Washington, een Afro-Amerikaanse man, die met zijn blanke vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie gaat om kennis te maken met haar ouders Missy en Dean. Daar doet hij een serie vreemde ontdekkingen en komt hij er achter dat er een duistere reden is waarom hij uitgenodigd werd.

De film wordt gezien als een reactie op het racisme in de Verenigde Staten en kijkt terug naar de geschiedenis van slavernij in de wereld. Er zit zowel satire en humor als spanning en mysterie in de film.

Alternatief einde
De originele film eindigt met een happy ending. Nadat Chris (Kaluuya) een intense en angstaanjagende ervaring heeft doorstaan, komt hij buiten en ziet hij autolichten aankomen. Het ziet er niet goed uit voor Chris totdat we te zien krijgen dat het zijn vriend en sidekick Rod (Howery) is die hem komt redden.


In het alternatieve einde gaat het er veel minder gelukkig aan toe. Chris wordt niet gered maar gearresteerd door de politie voor de moorden op de familie Armitage. We zien hem in de gevangenis omringd door andere zwarte mannen, waar Rod hem komt bezoeken. Daar vertelt Chris dat hij niet precies kan uitleggen wat er is gebeurd, maar dat hij het wel gestopt heeft.

Oscar
Get Out was een groot succes en kreeg lovende kritieken met een score van 98 procent op Rotten Tomatoes. De film won meer dan 150 prijzen, waaronder de Oscar voor beste originele script. Get Out werd ook genomineerd voor de beste film, beste regie en beste hoofdrolspeler (Kaluuya).


De film wordt gezien als één van de beste horrorfilms ooit en ook onze recensent Jelle Fastenau was toen een grote fan van de film. Hij gaf het vier sterren. Wil je zelf Get Out zien, dan kan dat op Amazon Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair