Pierce Brosnan had een wel erg bizarre eis voor zijn laatste Bond-film 'Die Another Day'

Pierce Brosnan had een wel erg bizarre eis voor zijn laatste Bond-film 'Die Another Day'

Brosnan kreeg een erg leuke bonus voor zijn laatste Bond-film.

James Bond is een van de langstlopende filmreeksen in de geschiedenis. Het begon allemaal in 1962 met Dr. No met de legendarische Sean Connery en inmiddels zijn we 24 films verder. Pierce Brosnan was de vijfde acteur die de rol vertolkte en was voor het laatst te zien in Die Another Day.

Met zo'n groot aantal films en zes verschillende acteurs die de iconische spion hebben vertolkt, zijn er vanzelfsprekend ook veel bijzondere verhalen over dingen die achter de schermen plaatsvonden.

Salaris
Pierce Brosnan nam in 1995 de rol van James Bond over van Timothy Dalton met de klassieker GoldenEye. Deze film had een enorme impact en wordt gezien als een van de beste films in de gehele Bond-reeks. Ook was het een enorm financieel succes, het bracht namelijk ruim 350 miljoen dollar op.

De Bond-films werden door de jaren heen steeds lucratiever, waardoor het salaris van de hoofdrolspelers ook steeds omhoog ging. Brosnan had voor zijn laatste Bond-film een salaris van maar liefst 16.5 miljoen dollar, maar dat was niet genoeg.

Aston Martin
Brosnan verzocht namelijk ook om de prachtige, op maat gemaakte Aston Martin Vanquish die door Bond werd gebruikt in de film te mogen houden. Dit verzoek werd geweigerd, maar Brosnan liet het hier niet bij. Als onderdeel van de marketingcampagne voor de film zou Brosnan poseren met het voertuig.


De dag voordat de campagne zou beginnen, verklaarde Brosnan dat hij nergens in de buurt van de Vanquish zou komen, tenzij schriftelijk gegarandeerd werd dat hij het voertuig mee naar huis zou nemen zodra zijn taken om de film te promoten waren voltooid.

Verwoest
Brosnan kreeg uiteindelijk zijn zin en ging naast zijn flinke salaris ook naar huis met een exclusieve Aston Martin Vanquish.


Brosnan heeft lang van de auto kunnen genieten, maar in 2015 werd de Vanquish verwoest wegens een hevige brand in het huis van Brosnan. Enkel de kentekenplaat met Brosnans naam bleef over.

NieuwsFilm

meest populair