Nicolas Cage over zijn opvallende rol in 'The Flash': "Dat heb ik niet gedaan"

Nicolas Cage over zijn opvallende rol in 'The Flash': "Dat heb ik niet gedaan"

Cage's terugkeer als Superman in The Flash verraste zelfs de acteur door een digitale wending.

Het kostte meer dan 25 jaar voordat Nicolas Cage zich zijn droom uitkwam om zijn favoriete personage te spelen. In de jaren 90 werd hij al gecast voor de rol van Superman door Tim Burton, maar dat project mislukte jammer genoeg. Maar ook zijn nieuwste rol als Superman in The Flash liep anders dan gepland.

Cage was in levenden lijve aanwezig op de set voor zijn cameo in de climax van The Flash. Toch stelt hij dat de actiescène waarin zijn Man of Steel met een reuzenspin vecht niet heeft gefilmd.

Zijn rol
In een interview voor zijn aankomende film Dream Scenario vertelt hij dat hij drie uur op de set aanwezig was voor zijn cameo. In zijn rol was hij getuige van de vernietiging van het universum. Maar omdat er geen dialoog was, moest hij de emoties van verlies en angst met zijn ogen overbrengen.

Cage reageerde verrast: "Toen ik naar de film ging, was het ik die tegen een reuzenspin vocht. Dat heb ik niet gedaan." Cage vermoedt dan ook dat de makers van The Flash CGI hebben toegepast om hem te verjongen.

Cage over AI
Hij sluit zich ook bij de kritische opmerkingen van Burton, waarin hij kritiek uitte op kunstmatige intelligentie: "AI is voor mij een nachtmerrie. Het is onmenselijk. Het kan niet onmenselijker dan kunstmatige intelligentie."


The Flash met Nicolas Cage's Superman is vanaf nu te zien op HBO Max

NieuwsFilm

meest populair