Netflix Originals: dit is een van de beste thrillers van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste thrillers van Netflix zelf

'Ride or Die' is zonder twijfel een van de beste films van Netflix zelf.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste thrillers op de streamingdienst: Ride or Die.

Onlangs schreven we al over de Indonesische topfilm Photocopier en de Zuid-Koreaanse Night in Paradise. Voor deze nieuwe aanbeveling blijven we op Aziatische bodem met de Japanse Ride or Die.

Verhaal
Rei (Kiko Mizuhara) is een lesbienne van eind twintig die haar oude partner en carrière als plastisch chirurg in de steek laat als ze hoort dat haar voormalige klasgenoot en tienerverliefdheid Nanae (Honami Satô) te lijden heeft onder ernstig huiselijk geweld van haar man.

Rei vermoordt hem om haar liefde voor Nanae te tonen, maar Nanae walgt in eerste instantie van deze actie. Rei accepteert de resultaten van haar beslissing met als enig doel Nanae te redden. Terwijl Rei en Nanae zich uit liefde tot elkaar wenden, worstelen ze met onverenigbare emoties.

Ontvangst
Ride or Die is een adaptatie van een manga-reeks Gunjõ van schrijfster Ching Nakamura. Verfilmingen van manga staan nou niet bepaald bekend om hun kwaliteit, maar Ride or Die was een uitzondering.


De film werd namelijk sterk onthaald door critici. Op Rotten Tomatoes heeft de film een nette score van 69%. David Ehrlich van Indiewire zei het volgende over de film: "Precies op het moment dat het lijkt alsof 'Ride or Die' zonder benzine komt te zitten, komt er iemand langs om ons eraan te herinneren hoe krachtig het kan zijn als mensen hun meest primaire emoties het stuur laten overnemen."

Eindelijk succesvol
De woorden Netflix en manga gaan voor velen niet samen. Netflix stond jarenlang bekend als het platform waar de slechtste adaptaties van anime en manga op uitkwamen. Denk aan de ontvangst van Death Note, Cowboy Bebop


Met de recente succesvolle adaptaties van One Piece en Alice in Borderland begint het tij eindelijk te keren voor de streamingdienst, maar het zou zonde zijn om Ride or Die niet mee te tellen bij de succesvolle manga-verfilmingen van Netflix.

NieuwsFilm

meest populair