Deze onverwachte horrorhit op Netflix geeft kijkers opnieuw de rillingen

Deze onverwachte horrorhit op Netflix geeft kijkers opnieuw de rillingen

In 2004 verscheen de eerste Saw. In 2023 zijn we alweer toe aan deel tine.

Recent verscheen de tiende film in de Saw-franchise die in 2004 begon. Die eerste film Saw was een onverwachte hit en nu is de film rondom de seriemoordenaar Jigsaw te zien op Netflix. De horrorfilm staat op plaats acht in de Netflix Top 10.

Saw komt van regisseur James Wan en Netflix omschrijft de sterk ontvangen film met woorden als "psychologisch" en opvallend genoeg "filmhuis". Je ziet rollen van Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover.

Sterk ontvangen
Op de Tomatometer staat Saw op slechts 50 procent, maar de publieksscore van Rotten Tomatoes is een stuk hoger: 84 procent na 193 recensies. De IMDb noteert een prima 7,6 na ruim 450 duizend stemmen.

Remko Mewe, tegenwoordig hoofdredacteur recensies bioscoopfilm, was in 2004 onder de indruk en gaf 4 sterren: "Het is inderdaad waar dat het een en ander niet klopt aan Saw, maar het is veel te makkelijk om deze dijk van een film daarom af te schrijven. Vergelijk het maar met Back to the Future. Die klopte ook niet, maar het was een geweldige film!"

Nu op Netflix
Wil je de eerste Saw (nog) een keer zien, dan vind je de film nu hier op Netflix.


De synopsis: Zou je doden om te overleven? Dat moeten twee mannen zich afvragen wanneer ze worden ontvoerd door een seriemoordenaar en in een dodelijke situatie terechtkomen.

NieuwsFilm

meest populair