Wat je moet weten over 'The Marvels' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'The Marvels' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Het vervolg op 'Captain Marvel' verschijnt deze week in de bioscoop.

Marvel Studios sluit 2023 af met The Marvels. Deze film is natuurlijk een vervolg op Captain Marvel uit 2019, maar vervolgt ook de verhaallijnen van de Disney+-series Ms. Marvel en WandaVision. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je de film gaat kijken.

Regisseur Nia DaCosta (Candyman) brengt met The Marvels drie unieke superhelden samen die het op moeten nemen tegen een kwaad dat dreigt het universum te vernietigen.

Verhaal
In The Marvels heeft Carol Danvers (Brie Larson), ook bekend als Captain Marvel, haar identiteit teruggevorderd van de tirannieke Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence. Maar door onbedoelde gevolgen draagt Carol de last van een gedestabiliseerd universum.

Wanneer haar taken haar naar een abnormaal wormgat sturen dat verband houdt met een Kree-revolutionair, raken haar krachten verstrikt met die van Jersey City-superfan Kamala Khan (Iman Vellani), ook bekend als Ms. Marvel, en Carols vervreemde nichtje, nu S.A.B.E.R.-astronaut Monica Rambeau (Teyonah Parris). Samen moet dit onwaarschijnlijke trio leren samenwerken om het universum te redden als 'The Marvels'.

Series
Zoals eerder benoemd, heeft The Marvels veel connecties met een aantal series op Disney+. Zo zagen we in de WandaVision hoe het ervoor stond met Monica Rambeau, die we daarvoor als klein kind zagen in Captain Marvel. De volwassen Rambeau was een agent bij S.W.O.R.D. en kreeg superkrachten nadat ze meerdere keren de barrière van de 'Hex' van Wanda Maximoff/Scarlet Witch betrad.


De serie Ms. Marvel introduceerde Kamala Khan, een tiener die enorm fan is van superhelden, maar met name Carol Danvers/Captain Marvel. Ze komt erachter dat ze middels een mysterieuze armband van haar overgrootmoeder licht-gebaseerde superkrachten kan gebruiken.

Release
In de laatste scène van Ms. Marvel zagen we hoe Kamala en Carol Danvers op mysterieuze wijze van plek ruilden middels teleportatie.


In Ms. Marvel kregen we ook al een eerste hint naar de X-Men in het Marvel Cinematic Universe, het bleek namelijk dat ze een mutant was. Wie weet krijgen we hier ook nog wat meer over te weten in The Marvels. De film draait vanaf 8 november in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair