Quentin Tarantino over dit pareltje: "in mijn ogen veruit de beste film van de laatste jaren"

Quentin Tarantino over dit pareltje: "in mijn ogen veruit de beste film van de laatste jaren"

De wereldberoemde acteur vindt 'The Social Network' van 2010 duidelijk geweldig.

Quentin Tarantino hoort al decennialang bij de bekendste en geliefdste regisseur in Hollywood. De filmmaker heeft al heel wat pareltjes gemaakt en in zijn vrije tijd gaat hij zelf ook maar wat graag naar de bioscoop. Nu heeft hij weer een 'te kijken'-tip voor ons.

Tarantino, o.a. bekend van cultfilms als Reservoir Dogs en Pulp Fiction maar ook recentere toppers als Django Unchained en Once Upon a Time in Hollywood, staat bekend om alle bloedige actiescenes, maar kan zelf ook genieten van rustigere films.

Favorieten
Nog niet zo heel lang geleden had de regisseur nog veel goeds te zeggen over Christopher Nolans oorlogsfilm Dunkirk. Daarover lees je hier meer. Deze keer zet Tarantino weer David Finchers The Social Network in het zonnetje.

Tarantino zegt hier het volgende over: "'Dunkirk' staat bij mij op de tweede plek in mijn lijstje van de beste films van de afgelopen jaren. 'The Social Network' staat op de eerste positie, zonder enige twijfel".

Lof
De regisseur vervolgt: "Het is de nummer een omdat het gewoon de beste film is! Het maakt korte metten met de competitie op alle vlakken!" Op IMDb scoort de film ook een hele mooie 7,8 en op Rotten Tomatoes weer een zeer overtuigende 96%. Daar blijft het niet bij. De film won ook maar liefst 3 Oscars.



In The Social Network kruipt Jesse Eisenberg in de huid Facebook CEO Mark Zuckerberg, terwijl Justin Timberlake Sean Parker speelt, de oprichtend voorzitter van Facebook. Andrew Garfield is te zien als Eduardo Saverin, de mede-oprichter van Facebook die in een financieel conflict verwikkeld raakte met Zuckerberg.

Kijken
Interesse in The Social Network? Deze staat op HBO Max, Pathé Thuis en Netflix. Op de laatstgenoemde streamingdienst komt binnenkort ook Finchers nieuwste film uit, genaamd The Killer. Ook deze wordt ijzersterk onthaald.



NieuwsFilm

meest populair