De remake van 'Scarface' loopt tegen zoveelste tegenslag aan

De remake van 'Scarface' loopt tegen zoveelste tegenslag aan

Het lijkt maar niet te lukken om een crew op de been te krijgen voor de remake van de klassieker.

De remake van de klassieker Scarface is al sinds 2011 in ontwikkeling bij Universal Studios. Maar de releasedatum van februari 2018 werd al overschreven. Dit keer is het Luca Guadagnino (Call Me By Your Name) die het bijltje erbij neergooit.

In 2020 werd de regisseur aangetrokken om het succes van de film uit 1983 te evenaren, met behulp van een nieuw script van de gebroeders Coen. Tijdens een gesprek op het Mumbai Festival zei hij duidelijk en eenvoudig: "Ik werk niet meer aan Scarface."

Komen en gaan
Verschillende acteurs, schrijvers en regisseurs waren op enig moment bij het project betrokken. Zo was Star Wars: Andor-ster Diego Luna eerder de beoogde hoofdrolspeler. Maar hij bevestigde in 2020 niet langer betrokken te zijn.

Ook werd regisseur Antoine Fuqua (The Equilizer) bij het project gehaald, nadat hij het eerder had verlaten. Maar ook hij verliet het wankele schip voor een nieuwe Equilizer-film.

Oorspronkelijke Scarface
Veel mensen denken bij Scarface direct aan de Brian de Palma en Oliver Stone Scarface uit 1983, met Al Pacino in de hoofdrol. De oorspronkelijke Scarface gangsterfilm dateert echter uit 1932 en werd geregisseerd door Howard Hawks. Of en wanneer de nieuwste Scarface gaat uitkomen is nu nog onduidelijker geworden.



NieuwsFilm

meest populair