Dat deze kinderfilm bestaat mag ronduit bedenkelijk genoemd worden

Dat deze kinderfilm bestaat mag ronduit bedenkelijk genoemd worden

In 'Romeo & Juliet: Sealed with a Kiss' volgen we het bekende verhaal van Shakespeare, maar dan met een twist.

Er zijn al heel wat rare kinderfilms uitgekomen, maar deze bewerking van Romeo & Juliet van William Shakespeare is wel heel speciaal. In deze versie van het verhaal zijn Romeo en Julia geen mensen maar zeehonden.

Romeo & Juliet: Sealed with a Kiss is uitgebracht in 2006 en is volledig geschreven, geanimeerd en geregisseerd door één man, namelijk ex-Disneyanimator Phil Nibbelink. Hij heeft er vier en een half jaar aan gedaan om de film te maken. De meeste stemacteurs die Nibbelink gebruikt heeft voor de film waren zijn vrienden en zijn kinderen.

Kindvriendelijker gemaakt
Er zijn al heel wat films gemaakt over het liefdesverhaal van Romeo en Julia, maar deze versie zou wel de meest bizarre versie kunnen zijn. Het mag wel een kinderfilm zijn, toch zijn er een paar bedenkelijke scènes in de film. Zo is het nogal raar om twee zeehonden zo te zien kussen.

Toch is er heel wat veranderd aan het verhaal om het kindvriendelijker te maken. Zo zijn seksuele intimiteit en zelfmoord volledig weggelaten uit de film en werden de personages veranderd in zeedieren om jongere kijkers aan te spreken.

Happy ending
De film volgt het bekende verhaal van Romeo en Julia die op elkaar verliefd worden, maar niet bij elkaar mogen zijn doordat hun families rivalen zijn. Er zijn in deze film wel een paar aanpassingen gemaakt. Zo speelt het zich af onder water en zijn de personages zeedieren.


Ook het einde heeft een happy ending gekregen. In het originele verhaal sterven Romeo en Julia, maar in deze versie blijven ze leven. Hun families maken het goed en iedereen leeft nog lang en gelukkig.

Tuinkabouters
Naast deze versie van Romeo en Julia waarin ze zeehonden zijn, bestaan er ook andere rare versies van het verhaal. Zo kwam in 2011 Gnomeo & Juliet uit, een versie waarin de twee geliefden tuinkabouters zijn.


Gnomeo en Juliet kreeg in 2018 een vervolg met Sherlock Gnomes, waarin de twee geliefden in contact komen met Sherlock Gnomes, een tuinkabouter gebaseerd op Sherlock Holmes. Dit zijn twee films die je ook in het lijstje van rare kinderfilms kan zetten naast Romeo & Juliet: Sealed with a Kiss.

NieuwsFilm

meest populair