Deze verwijderde scène uit 'Aliens' had de film nog beter gemaakt

Deze verwijderde scène uit 'Aliens' had de film nog beter gemaakt

In deze verwijderde scène zien we een emotionele Ellen Ripley.

Aliens van regisseur James Cameron is, na bijna 40 jaar dat het uitgekomen is, nog steeds één van de beste sciencefictionfilms die er bestaan. Er is een mooie scène die de film niet heeft gehaald, maar wel meer betekenis zou geven aan hoofdpersonage Ellen Ripley.

De film was een vervolg van Alien uit 1979 en was nog succesvoller dan zijn voorganger, wat een zeldzaam verschijnsel is in Hollywood. Zo werd Aliens genomineerd voor zeven Oscars. Sigourney Weaver speelt de hoofdrol in de film als Ellen Ripley, een rol die ze speelde in vier Alien-films. Deze rol, die ze voor het eerst in Alien van Ridley Scott heeft gespeeld, was haar grote doorbraak en maakte van haar één van de grootste actrices van het moment.

Verhaal
De film, die zich 57 jaar na Alien afspeelt, volgt Ellen Ripley die als enige de alienaanval heeft overleefd uit de vorige film. Ze ontwaakt uit haar hyperslaap om te ontdekken dat haar dochter, Amanda, reeds is overleden en dat de planetoïde LV-426 nu is gekoloniseerd door aliens. Ze wordt naar de aarde gebracht om verslag te doen van de ondergang van het schip Nostromo, maar haar verhaal wordt niet geloofd.

Wanneer een kolonie op LV-426 slachtoffer wordt van meer aliens zoals het wezen dat Ripley in de eerste film tegenkwam, gaat ze terug naar de planeet waar ze weer geconfronteerd wordt met de beesten en hun koningin. Samen met een elite-commandoploeg gaan ze de kolonisten proberen te helpen.

Ripley's dochter
In 1991 werd er een 17 minuten langer durende speciale editie uitgebracht van Aliens. Daarin zijn er heel wat scènes te zien die het niet gehaald hebben in de originele film. Eén van die verwijderde scènes is een scène van twee minuten waarin we het lot leren kennen van Ripley's dochter Amanda.


Omdat Ripley 57 jaar in hyperslaap was, heeft ze haar dochter nooit zien opgroeien. In de scène krijgt ze het nieuws te horen dat haar dochter overleden is. Ze krijgt een foto te zien van haar dochter als een oude vrouw die ze niet onmiddellijk herkent. Ze begint te wenen omdat ze zich realiseert dat ze het leven van haar dochter heeft gemist en haar nooit meer zal terugzien.

Echte moeder
De vrouw op de foto is ook niet zomaar gekozen. Het is niemand minder dan Sigourney Weaver's echte moeder Elizabeth Inglis die te zien is op de foto.

Aliens is een actiefilm en dit is een emotionele scène, dus misschien is dit de reden dat ze ervoor gekozen hebben om het te verwijderen uit de film. Maar het is wel een mooie scène die ons toont dat Ripley ook maar een mens is en waarom ze het kindje Newt zo wou beschermen.

NieuwsFilm

meest populair