Dé reden waarom Terrence Howard vertrok na 'Iron Man': "Robert heeft mij verraden"

Dé reden waarom Terrence Howard vertrok na 'Iron Man': "Robert heeft mij verraden"

Een mooi bedrag voor de eerste blockbuster, maar daarna minder dan beloofd.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Robert Downey Jr. Laatstgenoemde was niet de best betaalde acteur in Iron Man, ondanks het feit dat hij de hoofdrol vertolkte. Terrence Howard kreeg voor zijn bijrol namelijk meer betaald, maar waarom vertrok hij dan na een enkel optreden?

In de blockbuster uit 2008 was Downey voor het eerst te zien als Tony Stark/Iron Man. In de film loopt niet alles even makkelijk, maar gelukkig kan Stark rekenen op de steun van zijn goede vriend, Colonel James Rhodes, ook wel bekend als Rhodey.

Verhaal
In de film zijn Stark en Rhodes goed bevriend. Ook in het echte leven konden Howard en Downey het goed vinden. Dit is echter verleden tijd. Lange tijd deden er van allerlei geruchten de ronde waarom Howard besloot op te stappen, maar de acteur deelde enige tijd geleden zijn kant van het verhaal.

Howard kreeg voor de eerste Iron Man-film maar liefst 4,5 miljoen dollar betaald en hiermee dus 2 miljoen dollar meer dan Downey. Voor het tweede deel zou Howard echter nog 'maar' 1 miljoen dollar krijgen. Dit was hem te weinig, maar hij voelde zich voornamelijk verraden.

Salaris
Zo zei Howard zelf al eerder: "De persoon die ik heb geholpen om Iron Man te worden heeft mij laten vallen. Toen het tijd was om de tweede film te maken, eiste hij mijn salarisstrookje op en werd ik richting de deur geduwd".



Howard gaat verder door te zeggen dat hij in eerste instantie voor drie films werd gevraagd en hiermee akkoord was gegaan, maar Marvel uiteindelijk hierop terug kwam. Howard vervolgt: "Marvel kwam naar mij toe en zei toen: 'Luister, we betalen je nog maar een achtste van wat we afgesproken hadden. We weten dat het tweede deel een succes wordt, met of zonder jou'."

Ruzie
Howard hoopte dat Downey hem misschien zou helpen, maar dit was niet het geval. Zo vervolgt de acteur: "Ik belde mijn vriend die ik had geholpen de hoofdrol te bemachtigen, maar tevergeefs. Drie maanden lang liet hij niks van zich horen".

Zie hieronder vanaf 3:44 wat Howard er tijdens een interview over zei.



Of dit verhaal nu klopt of niet is niet bekend, maar Howard wil niks meer met Downey te maken hebben. Laatstgenoemde kreeg maar liefst 50 miljoen dollar voor het laatste Avengers-tweeluik, terwijl Howard naar eigen zeggen nog maar zo'n 60.000 dollar per film krijgt.

NieuwsFilm

meest populair