Nog één keer: zo boos was Mark Hamill op hoe 'Star Wars: The Last Jedi' omging met zijn Luke Skywalker

Nog één keer: zo boos was Mark Hamill op hoe 'Star Wars: The Last Jedi' omging met zijn Luke Skywalker

De acteur zei diep teleurgesteld dat hij het "nog steeds niet helemaal heeft geaccepteerd."

Met zijn rol als Luke Skywalker heeft acteur Mark Hamill zijn stempel gezet op de filmgeschiedenis. 32 jaar na het verschijnen van de originele trilogie kreeg Hammill de kans om opnieuw in de huid van zijn personage te kruipen in Star Wars: The Force Awakens. Maar of hij daar blij mee was?

In de nieuwe film uit 2015 had Hamill maar een klein rolletje te spelen aan het einde van de film, bedoeld om de kijkers op te warmen voor de volgende Star Wars-film. Twee jaar later kregen fans meer te zien van Hamill als een oudere versie van Luke Skywalker in Star Wars: The Last Jedi.

"Niet meer mijn verhaal"
In 2017 sprak acteur Mark Hamill tijdens een interview met een Spaanstalige filmsite genaamd SensaCine over zijn visie op zijn personage in de nieuwe film van Rian Johnson. Hij vertelde: "Ik zei tegen Rian: 'Jedi's geven niet op'."

Hij voegde daaraan toe: "Ik bedoel, zelfs als [Luke] een probleem had, zou hij misschien een jaar nemen om te proberen te hergroeperen, maar als hij een fout maakte zou hij proberen die fout recht te zetten. Dus daar vonden we een fundamenteel verschil... Het is niet meer mijn verhaal."

Moeilijk te accepteren
De teleurstelling van Hamill is goed te begrijpen, aangezien het inderdaad maar slecht bij het personage van Luke Skywalker past om zich decennialang te verstoppen.



Hamill concludeerde erover: "Ik heb het nog steeds niet helemaal geaccepteerd, maar het is maar een film. Ik hoop dat mensen het leuk vinden. Ik hoop dat ze niet boos worden. En ik ben echt gaan geloven dat Rian precies de man was die ze nodig hadden voor deze baan."

Kijken
De oude én nieuwe vertolkingen van Luke Skywalker in de films van Star Wars zijn allemaal te zien bij Disney+.

NieuwsFilm

meest populair