De 2010-flop 'The Last Airbender' kunnen we eindelijk vergeten: Netflix komt met de trailer voor zijn 'Avatar'-serie!

De 2010-flop 'The Last Airbender' kunnen we eindelijk vergeten: Netflix komt met de trailer voor zijn 'Avatar'-serie!

Vanaf eind februari kun je op Netflix kijken naar een nieuwe verfilming van Avatar: The Last Airbender van Nickoledeon.

Netflix heeft na heel wat foto's nu eindelijk ook de eerste trailer online gezet voor zijn aankomende serie Avatar: The Last Airbender. Deze zal de flink gekraakte live action-film uit 2010 doen moeten vergeten.

The Last Airbender uit 2010 werd geregisseerd door The Sixth Sense-kopman M. Night Shyamalan. De $150 miljoen kostende film staat op 5 procent op de Tomatometer en een 4,0/10 op de IMDb, maar wist alsnog $319,7 miljoen op te halen aan de wereldwijde box office.

Serie
Begin volgend jaar verschijnt de langverwachte live action-serie van Netflix online. Deze kwam overigens niet echt soepeltjes van de grond, aangezien de bedenkers van de originele serie, Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, vroeg in het proces opstapten na creatieve meningsverschillen.

Het was Albert Kim die de showrunner werd en op 16 november 2021 startten de opnames om op 17 juni 2022 te worden afgerond. Er verschijnen in totaal acht afleveringen, geregisseerd door Michael Goi, Jabbar Raisani, Roseanne Liang en Jet Wilkinson.

Vijf hoofdpersonages
Aang, Katara, Sokka, Prince Zuko en General Iroh zijn de belangrijkste personages in de serie, vanaf 22 februari te zien. Ze worden gespeeld door respectievelijk Gordon Cormier, Kiawentiio, Ian Ousley, Dallas Liu en Paul Sun-Hyung Lee.


The Last Airbender volgt een wereld waarin ooit vier naties in harmonie leefden en waar de Avatar de vrede bewaakte. De vuurnatie wilde de macht en moordde Luchtnomaden bijna uit. Als de jonge Luchtnomade Aang op het toneel komt, lijkt de vrede dichterbij dan ooit.

Hopen op beter
Uiteraard hebben nog heel wat liefhebbers van Avatar: The Last Airbender de film uit 2010 op hun netvlies geprint staan. Check hieronder nogmaals de trailer voor die film en vergelijk deze met de eerste trailer van de serie van Netflix hierboven.



NieuwsFilm

meest populair