'The Marvels' is per minuut de allerduurste film die onder de 2 uur duurt

'The Marvels' is per minuut de allerduurste film die onder de 2 uur duurt

Films worden steeds langer, maar de kortste film in de MCU-geschiedenis, 'The Marvels', doorbreekt deze trend.

Het kan je niet ontgaan zijn met releases als Killers of the Flower Moon (206 minuten) en Oppenheimer (180 minuten) dat films steeds langer worden. De gemiddelde lengte van films wordt elk jaar een paar minuten langer. Van de 10 grootste releases van dit jaar was de gemiddelde speelduur 139 minuten. Toch lijkt het tij te gaan keren.

The Marvels is de kortste film in MCU-geschiedenis met een speelduur van 'slechts' 105 minuten. Ter vergelijking: Marvel's grootste filmhit Avengers: Endgame (2019) duurde 181 minuten.

Duur record
Regisseur van The Marvels, Nia LaCosta, vertelde onlangs dat het een bewuste keuze was om de film minder dan twee uur te laten duren: "Ik vind gewoon dat er geen noodzaak is om het lang te maken als het niet hoeft, want anderhalf uur is behoorlijk gemiddeld voor een film."

Het budget voor The Marvels was wel erg hoog met een slordige $220 miljoen voor de korte speelduur. Daarmee pakt de film ook het record van duurste-per-minuut filmrelease met een speelduur van onder de twee uur.

Nieuwe trend
Opvallend was dat twee grote releases van dit jaar toch een relatief korte speelduur hadden. Het groots aangekondigde Barbie duurde 114 minuten. En ook The Super Mario Bros. Movie was vrij kort met maar 92 minuten speelduur.


Toch is het nog even afwachten tot meer regisseurs en studio's overstag gaan en trend volgen van kortere films. Tot die tijd nog maar even genieten van lekker lange blockbusters.

NieuwsFilm

meest populair