Een tussenstand: Deze Marvel-films verschijnen tot 2028

Een tussenstand: Deze Marvel-films verschijnen tot 2028

Door de vele verschuivingen is het nog moeilijk om bij te houden wanneer welke film verschijnt.

Zowel Sony Pictures als Marvel Studios worstelt met de verschijningsdatums van de vele films die ze in productie hebben of gaan nemen. Door met name externe factoren (coronacrisis, stakingen) waren er heel wat obstakels. Die lijken nu allemaal weg, tijd voor een update van de films die gaan verschijnen.

Grootleverancier Marvel Studios gaat schoon schip maken en hoopt komende twee jaar weer het vertrouwen terug te winnen bij de fans en het grote bioscooppubliek. De ontvangst van een aantal recente films (en series) viel namelijk tegen.

Sony
Door de situatie bij Marvel Studios krijgt Sony Pictures de kans om Sony's Spider-Man Universe definitief op de kaart te zetten. In 2024 verschijnt met Deadpool 3 namelijk maar één film in het Marvel Cinematic Universe.

Vooralsnog heeft Sony Pictures er maar liefst drie in de planning met de reeds afgeronde films Madame Web en Kraven the Hunter. De opnames van Venom 3 worden snel hervat.

Marvel-films tot 2028
Uiteraard zijn nog niet alle Marvel-films bekend die tot 2028 verschijnen. Hieronder het overzicht van de films die officieel een Noord-Amerikaanse datum hebben, met daaronder een aantal films die nog gepland moeten gaan worden.

- 14 februari 2024: Madame Web
- 26 juli 2024: Deadpool 3
- 30 augustus 2024: Kraven the Hunter
- 8 november 2024: Venom 3
- 14 februari 2025: Captain America: Brave New World
- 2 mei 2025: Fantastic Four
- 25 juli 2025: Thunderbolts
- 7 november 2025: Blade
- 1 mei 2026: Avengers: The Kang Dynasty
- 7 mei 2027: Avengers: Secret Wars

Mogelijke films
En dan zijn er uiteraard nog films die ingepland gaan worden door Marvel Studios en Sony Pictures. De laatste schijnt te werken aan films van Roberto Orci en Olivia Wilde (Spider-Woman?). Een film over Hypno-Hustler zou ook nog in de maak zijn.


De andere films van Marvel Studios zijn ook wat onduidelijk. Het lijkt er wel op dat we een vijfde Thor-film krijgen, Armor Wars staat ook op het lijstje en titels als Shang-Chi 2, X-Men en Nova lijken een kwestie van tijd.

Spider-Man 4
En dan is er uiteraard nog de gezamenlijke film Spider-Man 4 die ongetwijfeld ergens in 2025 of 2026 moet verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair