Eindelijk start de buzz rond 'Fantastic Four': Regisseur onthult zijn inspiratiebron

Eindelijk start de buzz rond 'Fantastic Four': Regisseur onthult zijn inspiratiebron

Hij vertelt ook wat hij geleerd heeft van 'It's Always Sunny in Philadelphia'.

The Marvels is nu uit in de bioscoop, maar traditiegetrouw kunnen we bij Marvel al een stuk verder vooruitkijken. Eén van de aankomende projecten waar veel over wordt gesproken is Fantastic Four. Nu sluit regisseur Matt Shakman zich daarbij aan.

Dat doet hij in een interview met Inverse, over zijn werk aan Monarch: Legacy of Monsters. Daarin spreekt hij kort ook even over de Marvel-film en waar hij zijn inspiratie ervoor vandaan heeft gehaald.

Uit de strips
"Ik kijk niet zozeer naar de andere films," zegt Shakman. Daarmee doelt hij op de adaptaties van 20th Century Fox in 2005, 2007 en 2015, die geen van allen goed zijn ontvangen. Shakman gaat liever terug naar de bron: "Ik kijk naar de strips zelf. Ik ben een grote stripboekenfan."

"[Ik] ga terug naar Kirby en Lee en Byrne," gaat hij verder, "en volg [de stripboeken] helemaal op naar wat er nu gebeurt, zeker met Hickman en Waid en Ryan North, wat hij heeft gedaan."

De originele makers
Daarmee doelt Shakman op bekende schrijvers en tekenaars die aan de Fantastic Four-strips gewerkt hebben. De naam die er het meeste uitspringt is natuurlijk Stan Lee, die we allemaal kennen van zijn voortdurende cameo's in het Marvel Cinematic Universe. Hij is samen met Jack Kirby de originele bedenker van de Fantastic Four.


Over alle namen die Shakman noemt, wordt met veel lof gesproken door fans van het superheldenteam. Dat hij naar hen kijkt voor inspiratie zou daarom een goed teken moeten zijn.

Niet enkel de strips
In een interview met ComicBook.com belicht Shakman ook een inspiratie uit een heel andere hoek: namelijk zijn werk aan It's Always Sunny in Philadelphia. Die serie bracht volgens hem "een unieke combinatie van speelsheid en precisie met zich mee, en ik denk dat je beide dingen moet hebben in alles wat je maakt."


Hoe die speelsheid en precisie zich gaan verhouden in Fantastic Four, dat is nog even afwachten. De film staat gepland voor een release op 2 mei 2025.

NieuwsFilm

meest populair