Deze scifi-film van Robert Rodriguez zal niemand ooit zien, tenzij je in 2115 nog leeft

Deze scifi-film van Robert Rodriguez zal niemand ooit zien, tenzij je in 2115 nog leeft

100 Years is een korte film die zal uitkomen op 18 november 2115.

Een film die je nooit zal zien. Zo wordt de kortfilm 100 Years geadverteerd. Deze is geregisseerd door Robert Rodriguez, die je onder andere kan kennen van de Spy Kids-films, Machete en onlangs ook Hypnotic. Amerikaans acteur John Malkovich heeft het scenario geschreven en speelt ook mee in de film naast de Taiwanese actrice Shuya Chang en de Chileense acteur Marko Zaror.

Malkovich speelt de mannelijke protagonist, Shuya Chang de vrouwelijke protagonist en Marko Zaror de antagonist. Niemand weet precies waarover 100 Years gaat, enkel dat het een sciencefictionfilm is en dat deze uitkomt op 18 november 2115. Velen van ons die dit nu dus lezen zullen de film nooit zien.

Louis XIII
Het idee voor de film kwam in november 2015 toen Malkovich en Rodriguez samenkwamen met het Franse bedrijf Rémy Martin om een film te creëren geïnspireerd door hun cognac Louis XIII, dat 100 jaar nodig heeft om te distilleren. Daarom ook de titel. De film wordt in een hoogtechnologische kluis bewaard achter kogelvrij glas dat automatisch zal openen op de dag dat de film uitkomt.

Het is afwachten wat er precies in die kluis zit en hoe 100 Years eruit zal zien. Er werden alvast drie kleine teasers uitgebracht die ons een beeld geven van de film. Rodriguez is er uiteraard enthousiast over. "Wat John en ik wilden maken, was een werk van tijdloze kunst die over 100 jaar genoten kan worden. Ik ben er enorm trots op, zelfs als alleen mijn achterkleinkinderen en hopelijk mijn kloon er zullen zijn om ernaar te kijken", vertelde hij aan Indiewire.

Première
Duizend gasten van over de hele wereld, waaronder Malkovich en Rodriguez, hebben een paar tickets, gemaakt van metaal, gekregen voor de première van de film. Die kunnen ze aan hun nakomelingen geven.


De kluis waarin 100 Years wordt bewaard, werd onthuld tijdens het Filmfestival van Cannes in 2016 en is sindsdien te vinden in Cognac, Frankrijk in de kelders van Louis XIII, waar het zal blijven tot aan de première van de film in 2115.

Soundtrack
Naast de film is er ook een passende soundtrack. Die soundtrack van de film is naar verluidt gecomponeerd door Pharrell Williams en is ooit eenmalig op een privéfeestje te horen geweest. Het liedje zal pas in 2117, honderd jaar na het eenmalige optreden, uitkomen.

NieuwsFilm

meest populair