Machete (2010)

If you're going to hire Machete to kill the bad guy, you better make damn sure the bad guy isn't you!

Wat begon als een faketrailer wordt nu voorgezet als film. Zonder de bemoeienissen van een grote filmstudio kon Rodriguez ongeremd te werk gaan.
play

6,5 details

  • 105 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Machete (Danny Trejo) is een losgeslagen voormalige "Mexican Federale" die zijn naam ruimschoots verdient heeft met het hanteren van kapmessen. Nu zoekt hij werk in Amerika nadat hij gebruikt is door de Mexicaanse drugslord Torrez (Steven Seagal). Machete twijfelt dan ook niet lang over een klus om de corrupte senator McLaughlin (Robert De Niro) om te leggen. Maar als blijkt dat hij weer in een val is getrapt moet hij opnieuw op de vlucht. Tot hij bedenkt dat het genoeg geweest is en hulp inroept om een genadeloze wraakactie op te zetten. Die krijgt hij van een stel outlaws, waaronder de bikkelharde Luz (Michelle Rodriguez), de anders zo brave douanebeambte Sartana (Jessica Alba), de gewapende priester Benito del Toro (Cheech Marin) en zelfs April (Lindsey Lohan), de dochter van zijn grote vijand. Om hen heen groeit een klein leger aan illegalen totdat de jacht geopend kan worden op iedereen die hem ooit dwars zat. They just f*cked with the wrong Mexican!

Regie
Ethan Maniquis
Robert Rodriguez
Cast
Steven Seagal, Robert De Niro, Lindsay Lohan, Jessica Alba, Danny Trejo, Michelle Rodriguez, Don Johnson, Cheech Marin, Shea Whigham, Daryl Sabara, Jeff Fahey, Billy Blair, Tom Savini, Ara Celi, Gilbert Trejo, Gilbert Trejo.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 31.327.899
Release
01.09.2010
Release NL
09.09.2010
Release DVD
15.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Robert Rodriguez en Ethan Maniquis | Cast: Danny Trejo (Machete), Michelle Rodriguez (Luz), Jeff Fahey (Booth), Robert De Niro (senator McLaughlin, Jessica Alba (Sartana), Steven Seagal (Torrez), Cheech Marin (Padr), Don Johnson (Lt. Stillman), Lindsay Lohan (April), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2010

Het geflopte tweeluik Grindhouse van Quentin Tarantino en Robert Rodriguez bevatte een aantal faketrailers die naar meer smaakten. Die van Machete was er zo één, maar in tegenstelling tot het publiek en Rodriguez geloofden de studio’s niet zo in het project. Ondanks het strikken van verschillende grote namen moest Rodriguez de film zelf zien te produceren voor het belachelijke budget van nog geen twintig miljoen. Machete kwam er dus zonder een hijgende studio in Rodriguez’ nek. Gezien het resultaat is dat misschien maar goed ook.

De oorspronkelijke trailer bevatte naast hoofdrolspeler Danny Trejo ook Cheech Marin en Jeff Fahey. Beide heren keren ook in de film terug in dezelfde rollen. Rodriguez voegde hier nog enkele grote namen aan toe zoals Robert De Niro, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Jessica Alba en Lindsay Lohan. Allen moesten werken voor een mager salaris. Het mag de pret niet drukken, want vanaf minuut één gaan alle registers vol open.

videotrailers & clips

alle artikelen (27)

Machete Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Wel een goeie film! Met naakte tjiks, actie, veel gore en veel bekende acteurs/actrices; 7 sterr......"

nick84

"...Er komt genoeg bloed in voor dus dan kan de film voor mij al bijna niet meer stuk :P En veel bekend......"

Shryce

"...Ik vond 't gewoon een hele, hele slechte film, totaal overhyped met hele slechte effecten (overduide......"

Machete

acties