Het lot van Mr. Pink in 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino zal wel nooit opgelost worden

Het lot van Mr. Pink in 'Reservoir Dogs' van Quentin Tarantino zal wel nooit opgelost worden

Het regiedebuut van Quentin Tarantino eindigt met een groot mysterie rond Mr. Pink.

Quentin Tarantino is de voorbije jaren uitgegroeid tot één van de beste regisseurs. Voor zijn films Pulp Fiction, Inglourious Basterds en Once Upon a Time in Hollywood was hij zelfs genomineerd voor de Oscar van beste regisseur. Ook zijn regiedebuut Reservoir Dogs werd een groot succes. Daarin is er wel iets dat een mysterie zal blijven: het lot van Mr. Pink. Let op: SPOILERS!

Het scenario voor de film, geschreven door Tarantino, is geïnspireerd door de film Lung Fu Fong Wan (City on Fire) uit 1987 van de Hongkongse regisseur Ringo Lam. De film had initieel een opbrengst van 2 miljoen Amerikaanse dollar maar werd pas echt een succes nadat Tarantino Pulp Fiction had uitgebracht. Sindsdien is de film uitgegroeid tot een cultfilm.

Diamantenroof
Reservoir Dogs is een misdaadfilm over een overval, maar de overval zelf wordt niet getoond. Alleen de voorbereiding en de nasleep worden getoond. De film gaat vooral om de interactie tussen de hoofdpersonages die elk een codenaam met een kleur hebben.

We volgen zes criminelen die de perfecte diamantenroof voorbereiden. De leden van deze nieuw geformeerde bende kennen elkaar nog niet en dan komen ze erachter dat er een informant geïnfiltreerd zou zijn waardoor de roof helemaal mislukt. De overgebleven dieven, die de roof overleefd hebben, ontmoeten elkaar weer in een hangar en vragen zich af wie de verrader is geweest.

Mr. Pink
Een paar boeven slagen erin te ontsnappen onder wie Mr. Pink (Steve Buscemi), die uiteindelijk de enige ongedeerde persoon is van de groep. Hij neemt de diamanten en slaat op de vlucht. Terwijl Mr. White (Harvey Keitel) de stervende Mr. Orange (Tim Roth) in zijn armen wiegt, bekent Orange dat hij een undercoveragent is. White snikt van verraad en drukt met tegenzin zijn pistool tegen Oranges hoofd.


Op de achtergrond hoort men Pink die probeert te ontsnappen terwijl de politie het pakhuis bestormt en White beveelt zijn pistool te laten vallen. White schiet Orange neer en stort neer wanneer het geweervuur losbarst. In deze scène horen we enkel Pink in de achtergrond en dus krijgen we niet te zien of hij gedood is of gearresteerd. Dit zal voor altijd een mysterie blijven.

Theorie
Omdat we niet te weten krijgen wat er verder met Mr. Pink is gebeurd, gaat er een theorie de ronde die zegt dat Pink de ober is bij Jack Rabbit Slim's in Pulp Fiction, die ook werd gespeeld door Buscemi.


Pulp Fiction was de volgende film die Tarantino heeft geregisseerd en die zijn grote doorbraak betekende. Hij won met Pulp Fiction zelfs de Gouden Palm voor Beste Film op het Filmfestival van Cannes.

NieuwsFilm

meest populair