Niet Orlando Bloom, maar deze topacteur werd beoogd om Will Turner te spelen in 'Pirates of the Caribbean'

Niet Orlando Bloom, maar deze topacteur werd beoogd om Will Turner te spelen in 'Pirates of the Caribbean'

Het is bijna niet voor te stellen, maar de 'Legolas'-acteur was niet de eerste keuze om Will Turner te vertolken.

De bekendste rollen van Orlando Bloom zijn natuurlijk die van Legolas in de The Lord of the Rings-films en Will Turner in de Pirates of the Caribbean-films. Het is dan ook bijzonder dat hij niet de eerste keus was om Will Turner te spelen, dit had wel degelijk een effect op zijn carrière gehad.

Laatst schreven we al over het feit dat niet Johnny Depp, maar Hugh Jackman werd beoogd om de rol van Jack Sparrow te vertolken in de Pirates-films. Maar daar houdt het niet bij op.

Will Turner
Will Turner is een van de hoofdpersonages van de eerste drie Pirates of the Caribbean-films. Aan het begin van het verhaal is Will een respectabele smid die op zoek was naar zijn vader. Ook heeft hij een oogje op de mooie Elizabeth Swann (Keira Knightley), maar wanneer zij wordt ontvoerd door Hector Barbossa, bundelt hij met tegenzin de krachten met kapitein Jack Sparrow.

Will betrad hierdoor voor lange tijd het piratenleven, zijn vader bleek namelijk een piraat te zijn die gebonden was aan het spookschip The Flying Dutchman en vanwege zijn samenwerking met Sparrow wordt hij achternagezeten door de autoriteiten.

Jude Law
Het casten van een personage is niet iets wat je even snel doet. Casting is een zeer uitgebreid proces waarbij er soms honderden acteurs zijn om uit te kiezen, zeker voor rollen in blockbusters. Zo gingen namen als Heath Ledger, Ewan McGregor en Christian Bale in de rondte in de kantoren bij Disney voor de rol van Turner.


Uiteindelijk ging de rol natuurlijk naar Bloom, maar die acteur die ook akelig dichtbij kwam, was niemand minder dan Jude Law. Dit kwam voornamelijk wegens zijn acteerwerk in The Talented Mr. Ripley, maar Disney ging toch voor Bloom nadat ze hem als Legolas zagen in The Lord of the Rings.

Happy End
In Pirates of the Caribbean: At Worlds End krijgt Will het onmogelijke voor elkaar; hij vermoordt Davy Jones, de vrijwel onsterfelijke kapitein van het spookschip The Flying Dutchman. Vanwege de vloek van het schip, was het aan Will om de rol van Jones over te nemen en voor altijd de kapitein van de Dutchman te worden.


In het vijfde deel Dead Men Tell No Tales verwoest Henry Turner, de zoon van Will, de drietand van Poseidon. Dit zorgde ervoor dat alle vloeken van de oceaan werden opgeheven, waaronder die van The Flying Dutchman. Hierdoor eindigde het verhaal van Will toch positief.

NieuwsFilm

meest populair