Disney lijkt voorgoed afscheid te nemen van Indiana Jones na rampzalige cijfers

Disney lijkt voorgoed afscheid te nemen van Indiana Jones na rampzalige cijfers

Misschien dat er wel nog ergens in de toekomst een serie uit zal komen.

Er zijn dit jaar al heel wat succesvolle blockbusters geweest. Denk bijvoorbeeld maar aan Barbie en Oppenheimer. De laatste Indiana Jones-film, genaamd The Dial of Destiny, was echter een gigantische flop. Dit lijkt nu gevolgen te hebben.

In de blockbuster is Harrison Ford voor een allerlaatste keer te zien als de legendarische Indy, maar helaas was het niet het succes waarop de meeste filmfanaten hopen. De grootste klap is echter voor Disney: 'het Huis van de Muis' verliest namelijk een enorm bedrag aan de blockbuster.

Prijskaartje
The Dial of Destiny had maar liefst een prijskaartje van ongeveer 300 miljoen dollar, dus de opbrengst van 375 miljoen dollar is dan ook verre van overtuigend. Sterker nog, Disney zal met de film maar liefst een verlies lijden van ongeveer 100 miljoen dollar.

Niet veel mensen liepen nog echt warm om de bejaarde Ford nog eens te zien opduiken als Indiana Jones. Wel werd zijn 'vervanger' geïntroduceerd in de blockbuster, Phoebe Waller Bridge, maar ook zij lijkt niet terug te hoeven keren.

Stoppen
Disney lijkt namelijk niet goed hoe ze verder moeten gaan. The Dial of Destiny zal vanaf volgende maand op de streamingdienst Disney+ te zien zijn, maar op de Disney-website is er te lezen: "Dit is de vijfde en tevens laatste Indiana Jones-film".



Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy liet weten dat ze een serie niet uitsluiten: "Er zijn geen plannen, maar als dan zal er in de toekomst misschien wel een serie volgen. Op dit moment zijn we echter niet op zoek om Indiana Jones te vervangen".

NieuwsFilm

meest populair