Steven Spielberg wilde 'E.T. 2: Nocturnal Fears' maken, maar besloot deze toch te schrappen

Een vervolg op 'E.T' klinkt bizar, maar Spielberg had er ooit een uitgebreid idee voor.


Steven Spielberg is een filmregisseur die geen introductie nodig heeft. Hij geeft ons al decennia lang iconische films en kreeg het in 1993 voor elkaar om zowel Jurassic Park als Schindler's List uit te brengen, wat al meer dan genoeg zegt over zijn talent. In 1982 bracht hij misschien wel de meest geliefde familiefilm ooit uit: E.T. The Extra-Terrestrial en wilde zelfs een vervolg maken.

Het vervolg had de titel ET II: Nocturnal Fears en had een compleet andere insteek dan het eerste deel. Het was meer een horrorfilm dan een familiefilm.

Verhaal
De behandeling van ET II: Nocturnal Fears onthult dat ET's echte naam Zrek is. Al vroeg hoort een kwaadaardige groepering van zijn soort zijn noodoproep. Ze dalen af op aarde - in het bijzonder in de buurt van Elliott en Gertie's huis - voeren verschillende gruwelijke experimenten uit, en verminken dieren.

De kinderen komen opdagen om de aliens te begroeten en denken dat hun geliefde E.T. is teruggekomen. Dat is niet het gevel, en deze nieuwe indringers martelen Elliott prompt. Hij gebruikt zijn telepathische link om Zrek op te roepen, die aan het einde van de behandeling terugkomt naar de aarde, Elliott redt en weer vertrekt. Benieuwd naar de volledige uitwerking van het idee? Die lees je hier

Geschrapt
Spielberg en schrijfster Melissa Mathison besloten hun idee voor een vervolg achterwege te laten. Spielberg gaf de volgende verklaring:


"Vervolgfilms kunnen erg gevaarlijk zijn omdat ze jouw waarheid als artiest in gevaar brengen. Ik denk dat een vervolg op E.T. niets anders zou doen dan het origineel van zijn maagdelijkheid beroven. Mensen herinneren zich alleen de laatste aflevering, terwijl de eerste aflevering verslechtert."

Toch een 'vervolg'
In 2019 kregen we toch een soort vervolg in de vorm van een reclamespotje van Xfinity. In de commercial keert Henry Thomas zelfs terug in de rol van Elliott, nu volwassen en met een eigen gezin.


Julianne Hoyak speelde zijn vrouw Grace, terwijl Zebastin Borjeau en Alivia Drews hun kinderen Elliott Jr. en Maggie speelden. Het verhaal volgt E.T. terwijl hij terugkeert naar de aarde voor de feestdagen, en zich concentreert op het belang van het bij elkaar brengen van het gezin.

NieuwsFilm

meest populair