Deze dystopische scifi-film op Netflix wordt sterk bekeken

De tweede moderne Planet of the Apes-rebootfilm is nu ook een succes op Netflix.


Volgend jaar is het tijd voor de vierde film in de succesvolle Planet of the Apes-rebootreeks. Het is dus hoog tijd dat je de eerdere films terugkijkt. Twee van de drie films staan nu op Netflix en Dawn of the Planet of the Apes staat nu op plaats acht in de Netflix Top 10.

Dawn of the Planet of the Apes verscheen in 2014 en werd geregisseerd door Matt Reeves. Netflix omschrijft de film met woorden als "dystopisch, uitbundig" en "scifi-avontuur". Je ziet in de film rollen van onder meer Jason Clarke, Gary Oldman en Keri Russell en Andy Serkis was verantwoordelijk voor de mocap van Caesar.

Sterk ontvangen
Dawn volgt op Rise of the Planet of the Apes (2011) en net als de eerste film is Dawn goed ontvangen door de critici. Op Rotten Tomatoes staat de Tomatometer op een sterke 91 procent na 319 recensies.

FilmTotaal-recensent Bart Snoek gaf vier sterren en concludeerde onder meer: "Dawn of the Planet of the Apes verschijnt midden in een zomer vol sciencefictiongeweld, maar weet zich moeiteloos van zijn genregenoten te onderscheiden. Ondanks de moderne effecten is het namelijk een bijna ouderwetse sciencefictionfilm, meer begaan met het bestuderen van thema's dan spektakel."

Nu op Netflix
Wil je Dawn of the Planet of the Apes graag (nog) een keer zien, dan vind je de film nu hier op Netflix. Het eerste deel vind je op Disney+, mocht je deze ook graag willen zien.


De synopsis: Tien jaar na hun ontsnapping sluiten Caesar en de andere superintelligente apen een broze vrede met de mensen die het Simian-virus hebben overleefd.

NieuwsFilm

meest populair