Marilyn Monroe's 'The Seven Year Itch'-outfit: het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

Marilyn Monroe's 'The Seven Year Itch'-outfit: het schandaal rondom de controversiële kledingkeuze

Sommige mensen beweren dat haar outfit zelfs het einde betekende van haar huwelijk.

Er komen de laatste tijd wel vaker artikelen langs op FilmTotaal over controversiële filmoutfits van verschillende actrices. De laatste keer was het Milla Jovovich met haar The Fifth Element-outfit, maar deze keer is niemand minder dan Marilyn Monroe aan de beurt.

Iedereen heeft op z'n minst wel eens gehoord van Monroe. Jarenlang was zij een van de bekendste namen in Hollywood. Ook werd ze lange tijd gezien als een sekssymbool. Dat komt mede door haar optreden in The Seven Year Itch uit 1955.

Verhaal
Centraal in het verhaal staat Richard (Tom Ewell). Zijn leven loopt op rolletjes en hij wordt gezien als de ideale echtgenoot. Wanneer de vakantie aanbreekt gunt hij zijn vrouw en zoon een prettige tijd, terwijl hijzelf thuisblijft om te werken.

Net op dat moment krijgt hij bezoek van zijn knappe en jonge bovenbuurvrouw, gespeeld door Marilyn Monroe. Haar beroemdste scène in deze film is ongetwijfeld het moment wanneer Monroe's jurk omhoog geblazen wordt en zij deze tegen probeert te houden.

Iconisch
Dit was een behoorlijk iconisch moment. Niets voor niets werd deze witte jurk dan ook in 2011 voor een recordbedrag verkocht voor 5,5 miljoen dollar tijdens een veiling. Het vorige record stond op het filmkostuum van Audrey Hepburns zwarte jurk uit Breakfast at Tiffany's. Toen The Seven Year Itch uitkwam was deze scène ook een groot succes, maar niet iedereen was er blij mee...



De opnames voor deze scène met Monroe werden gemaakt in een drukke straat in New York, waar maar liefst ongeveer 100 fotografen bij aanwezig waren om alles vast te leggen. Regisseur Billy Wilder liet deze scène vervolgens aan een testpubliek zien van ongeveer 2000 mensen.

Gekte
Hier hoorde ook de fotograaf George Zimbel bij, die zij dat de menigte helemaal gek werd wanneer Monroe's jurk omhoog vloog. De man van de actrice, honkballer Joe DiMaggio, was hier echter allesbehalve blij mee...



Hij verscheen onverwachts op de set en zag hoe alle mannen helemaal gek werden wanneer zij Monroe 'half naakt' te zien kregen. Naar verluidt kreeg het beroemde koppel dan ook een heftige ruzie na deze opnames. Daar blijft het echter niet bij.

Scheiding
Toen Monroe de volgende dag weer op de set verscheen, had ze behoorlijk wat make-up nodig om alle blauwe plekken te bedekken. Drie weken na de beruchte scène vroeg zij dan ook een scheiding aan.



De ontwerper van de jurk, William Travilla, had nooit gedacht dat de jurk voor zoveel ophef zou zorgen. Dit was dan ook verre van zijn bedoeling. Het was zijn doel om een outfit te creëren die de lieve en onschuldige kant van Monroe's karakter zou overbrengen terwijl ze er tegelijkertijd ook sexy uitziet.

NieuwsFilm

meest populair