Deze explosie in 'Rambo' uit 2008 wordt geprezen door expert

Een bomexpert heeft in een video van Insider vertelt hoe realistisch de explosie in "Rambo 5" is.


Vechtersbaas Rambo, gespeeld door Sylvester Stallone, hebben we al in vijf films kunnen zien, verspreid over 37 jaar. Begonnen in 1982 met First Blood, de films staan vooral bekend om hun brute actiescènes en explosies. En naar verluidt zijn deze explosies realistischer dan je misschien zou denken.

In een nieuwe video van Insider is een bomexpert te zien die elf explosies uit films bekijkt en vertelt hoe realistisch deze zijn. Ook Rambo uit 2008 komt langs in deze lijst. De expert is verrassend positief over het realisme van de scène.

Rambo
Het gaat in dit geval om een scène tegen het einde van de film. Rambo heeft een boobytrap gezet die een oude bom tot explosie moet brengen. Zijn truc lukt, en de explosie die volgt is dus schijnbaar zoals een echte explosie van dat kaliber zou zijn.

Er is wel een punt dat de expert opbrengt, wat blijkbaar niet zo realistisch is. Rambo zou volgens de bomexpert de explosie ook niet overleefd hebben. Toch kunnen we niet te streng zijn voor de film vanwege die fout. Als Rambo was gestorven hadden we nooit Rambo: Last Blood gehad, en dat was een gemis geweest.

Rambo 6
En zonder Rambo: Last Blood zou er ook nooit een Rambo 6 zijn. Komt er dan een Rambo zes? Stallone heeft in 2019 gezegd dat als de vijfde Rambo het goed zou doen, hij zeker bereid is een zesde deel te maken. De zesde film zou volgens Stallone gaan over Rambo die teruggaat naar het Indianenreservaat waar hij is opgegroeid. Of de film komt, is nog niet zeker, maar we mogen dromen.NieuwsFilm

meest populair