Rambo (2008)

Heroes never die.... They just reload.

Extreem bloederige film.
play

6,0 details

  • 92 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Oorlog
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
92 Min Verenigde Staten

Twintig jaar na de laatste film uit de beroemde serie, woont John Rambo (Sylvester Stallone) in Thailand, waar hij boottripjes met toeristen maakt. Aan de grens tussen Thailand en Birma gaat de oorlog zijn zestigste jaar in. Maar Rambo, die een rustig leventje leidt, heeft geen zin meer in vechten.Dat verandert als een groepje missionarissen de Amerikaanse riviergids John Rambo inhuurt. Sarah en Michael Bennett vertellen Rambo dat het het Birmaanse leger landmijnen op de wegen legt, waardoor de vluchtelingenkampen nauwelijks bereikbaar zijn geworden. Ze vragen Rambo of hij ze met zijn boot kan brengen, wat hij met tegenzin doet.Twee weken later vertelt pastor Arthur Marsh dat de groep hulpverleners gevangen is genomen door het Birmaanse leger. Hij heeft geld ingezameld om huurlingen in te huren die de missionarissen moeten bevrijden. De man die door het Amerikaanse leger ooit werd gekneed tot een supersoldaat weet wat hem te doen staat..

Alt titel
Rambo 4, John Rambo
Regie
Sylvester Stallone
Cast
Sylvester Stallone, Graham McTavish, Julie Benz, Matthew Marsden, Reynaldo Gallegos, Paul Schulze, Cameron Pearson, Tim Kang, Jake La Botz, James With, Maung Maung Khin, Thomas Peterson, Tony Skarberg, Kasikorn Niyompattana, Shaliew 'Lek' Bamrungbun.
Budget
$ 50.000.000
Opbrengst
$ 113.244.290
Release
24.01.2008
Release NL
21.02.2008

Filmtotaal Recensie

Regie Sylvester Stallone | Cast Sylvester Stallone (John Rambo), Julie Bentz (Sarah Miller), Paul Schulze (Michael Burnett) e.a. | Speelduur 90 minuten | Jaar 2008

Exact twintig jaar na Rambo III komt Sylvester Stallone met dit laatste deel van de serie. Ditmaal regisseerde Stallone zelf, net zoals hij vorig jaar het afsluitende deel van de Rocky-serie voor eigen rekening nam. Zelf verklaarde Stallone dat hij deze twee karakters nooit meer zal spelen en dat is gezien zijn leeftijd misschien maar goed ook. Want het houdt een keer op natuurlijk, zelfs al heb je nog kilo’s spieren en een mooie bandana. Maar nog belangrijker is dat in tegenstelling tot Rocky Balboa dit laatste Rambo-deel nóg minder om het lijf heeft dan het vorige.

Geen enkele filmmaker zou in principe rekening hoeven te houden met zijn kijker, want films behoor je te maken als vorm van zelfexpressie. Waarom op voorhand nadenken over wat je toekomstige publiek wel of niet wil zien, of wat ze misschien als een overbodige toevoeging op de serie zullen gaan beschouwen. Je maakt wat je wilt en ziet dan wel hoe het wordt ontvangen. Toch zal voorafgaand, tijdens en na het filmen van bijvoorbeeld Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull en The Dark Knight gedurende lange schrijfsessies, vergaderingen en postproductie wekenlang zijn geschaafd om te proberen de potentiële kijkers zo tevreden mogelijk te doen stemmen. Tegen mijn verwachting in lijkt dit bij John Rambo echter geenszins het geval te zijn geweest.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Rambo Nieuwsberichten

Laatste reacties

supermutantvirus

"...Aardig, dacht even dat het om First Blood ging welke ik stukken beter vind ;)..."

MovieMazzter

"...Waardige afsluiter van de Rambo reeks, zeker na de matige Rambo III. Geweldadig ja, maar wat verwcht......"

adofmirosch

"...Een super vette film een dikke 9...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Rambo

acties