Twee bedenkelijke records voor de superheldenfilm 'The Marvels'

Marvel Studios moet vast wel even slikken door de prestaties van hun laatste film The Marvels


Het gaat financieel niet goed met de nieuwste Marvel-film The Marvels. Nadat de 33e film in het Marvel Cinematic Universe al het zwakste Noord-Amerikaanse premièreweekend noteerde, komen er nu twee negatieve records bij.

De omzet van de film van regisseur Nia DaCosta daalde in het tweede Noord-Amerikaanse weekend met maar liefst 77,9 procent van $46,1 miljoen naar net iets meer dan $10 miljoen.

Records
De 78 procent daling in omzet is de grootste voor een moderne superheldenfilm en dat zegt natuurlijk veel. Ter vergelijking: Ant-Man and the Wasp: Quantumania daalde in het tweede Noord-Amerikaanse weekend met 69 procent.

Een ander negatief record is ook al zeker. De opvolger van Captain Marvel, wereldwijd goed voor $1,1 miljard, gaat namelijk niet de grens van $100 miljoen passeren. Tot op heden eindigde The Incredible Hulk het zwakst in de States, met $134,8 miljoen. Quantumania eindigde nog op $214,5 miljoen.

Rust
Er is duidelijk werk aan de winkel. Marvel Studios komt volgend jaar maar met één film, Deadpool 3, en gaat alle andere films onderwerpen aan een kwaliteitscontrole.NieuwsFilm

meest populair