Dit visuele pareltje met Tom Hanks snap je na 10 keer kijken waarschijnlijk nog niet

'Cloud Atlas' ziet er heel erg mooi uit, maar het verhaal is enorm lastig te begrijpen.


Afgelopen week kwam er op FilmTotaal nog een artikel langs over Enemy van Denis Villeneuve. Dit is zeker een goede film, maar wel zeer ingewikkeld. Hetzelfde kan ook gezegd worden over Cloud Atlas van Lana en Lilly Wachowski.

De Wachowski-zussen, voornamelijk bekend van The Matrix-trilogie, kwamen in 2012 met een verfilming van het geliefde boek van David Mitchell. Hierin staan maar liefst zes verhalen centraal, die zich allemaal in verschillende tijden afspelen.

Ingewikkeld
Deze verhalen zijn echter allemaal met elkaar verbonden, vanwege de gevolgen van handelingen op elkaars leven in het verleden, heden en toekomst. Het eerste verhaal speelt zich rond 1850 af, het laatste verhaal honderden jaren in de toekomst.

Geen gemakkelijk verhaal om te verfilmen dus. Hier had FilmTotaal-recensent Arjan Welles het ook over in zijn recensie. Zo schrijft hij o.a.: "Dit imposante mammoetproject van de haast onverfilmbare roman zet vooral het brein aan het werk en niet het hart. Visueel overdonderend, maar emotioneel wisselvallig en onbeduidend". De volledige recensie is hier te lezen.

Ontvangst
Hier zijn de meeste filmcritici en bioscoopgangers het waarschijnlijk wel mee eens. Op IMDb scoort Cloud Atlas wel een hele nette 7,4. Op Rotten Tomatoes ligt dit toch ietsje lager met een 66%. Toch is de film wel de moeite waard.Ondanks het feit dat Cloud Atlas ingewikkeld is, is het wel een visueel pareltje. Ook mag het acteerwerk van grote sterren als Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Ben Whisaw én Hugo Weaving er eveneens zijn.

Reactie
Hanks is er zelf een grote fan van. Zo zei de hoofdrolspeler al eerder: "Ik heb de film nu al drie keer gezien en ik ontdek elke keer weer nieuwe elementen en details. Het is een film die mijn leven heeft veranderd. Het is eveneens de enige film in mijn hele carrière die ik meer dan 2 keer heb gezien".Interesse in de ingewikkelde maar zeer mooie Cloud Atlas? Kijk deze dan nu op Viaplay, Pathé Thuis of Amazon Prime!

NieuwsFilm

meest populair